Home design
home design

Αργολίδα: Πώς ο καιρός οδηγεί σε κατάρρευση την αγροτική οικονομία

Πορτοκάλια

Σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της Αργολίδας με μακροπρόθεσμες συνέπειες οδηγούν οι καιρικές συνθήκες και η πρωτοφανής κατάσταση που επικρατεί στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, όπως τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ Κωνσταντίνος Πιπέρος «Τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας αντιμετωπίζουν φέτος μια πρωτοφανή κατάσταση που με βεβαιότητα οδηγεί σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Αφενός επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και πολλές βροχές που μειώνουν την αντοχή στο χρόνο των προϊόντων και αφετέρου, ενώ βρισκόμαστε στη μέση της εμπορικής περιόδου έχει διακινηθεί λιγότερο από το 10% της ποσότητας».

Ο κος Πιπέρος τονίζει ακόμα ότι: «Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο πώς βρισκόμαστε εμπρός από μια μεγάλη κατάρρευση του εισοδήματος των παραγωγών που οριακά μπορεί να συγκρατηθεί αν υπάρξουν άμεσες ενέργειες εκ μέρους του υπουργείου και συγκεκριμένα:

1) Έκτακτη αύξηση των ποσοτήτων κοινωνικής απόσυρσης των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και

2) Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis