home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Lockdown: Ποια είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς το απόγευμα

Ο χθεσινός μειωμένος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να ερμηνεύτηκε από μερικούς ως μια ανάσα και να έφερε χαμόγελα, σύντομα όμως και αυτά πάγωσαν όταν έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των τεστ ήταν μόλις 8.697.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι σήμερα που ο αριθμός των τεστ θα είναι και πάλι υψηλός τα κρούσματα θα είναι και πάλι πάνω από 1000. Δείγμα του ότι το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμένει πολύ υψηλό μετά από τόσες μέρες lockdown.

Οι λοιμωξιολόγοι μπορεί να άναψαν το πράσινο φως για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών στις 11/1 όμως το άνοιγμα όλων των υπόλοιπων κλάδων πάει πίσω.

Αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή της τελευταίας στιγμής ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στις 18:00 τα εξής μέτρα:

  • Νέα παράταση του Lockdown
  • Παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό
  • Γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν και η περίπτωσή τους θα εξεταστεί μετά από 10 ημέρες όταν θα υπάρχουν τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.
  • Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο ούτε με τη μέθοδο του click away.
  • Κλειστά θα παραμείνουν κομμωτήρια, νυχάδικα και φυσικά η εστίαση

Η λογική στην οποία καταλήγουν οι λοιμωξιολόγοι είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της χώρας. Η αρχή θα γίνει με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και ανάλογα με το δεδομένα που θα προκύψουν θα αποφασιστεί το αν και πότε θα ανοίξουν και οι υπόλοιποι κλάδοι.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button