home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΗΠΑ: Νεκρή η γυναίκα που δέχτηκε πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο

Πέθανε η Γυναίκα που πυροβολήθηκε στο καπιτώλιο

Εχασε τη ζωή της η διαδηλώτρια που δέχτηκε πυροβολισμούς μέσα στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει το NBC.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα η γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμούς στο στήθος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η γυναίκα ήταν διαδηλώτρια ή εργαζόμενη στο Καπιτώλιο, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, πάντως, ήταν μεταξύ των οπαδών του Τραμπ.

24χρονος σε κρίσιμη κατάσταση

Έπειτα από τον θάνατο γυναίκας που πυροβολήθηκε στο στήθος, εν μέσω συγκρούσεων με την αστυνομία, έγινε γνωστό ότι 24χρονος που επιχείρησε να μπει στο Καπιτώλιο τραυματίστηκε σοβαρά αφότου σκαρφάλωσε και έπεσε από ικριώματα.

Μετά το σφοδρό χτύπημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Η εισβολή

Όλα ξεκίνησαν όταν μερίδα υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Καπιτώλιου, όπου συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Διακόπηκε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο που επρόκειτο να επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν μετά την εισβολή των διαδηλωτών, που παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου και ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν.

Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπόουζερ, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών μέχρι το πρωί της Πέμπτης, στις 6:00 (τοπική ώρα), ενώ στους δρόμους της Ουάσιγκτον βγήκε η Εθνοφρουρά.

Η πρόκληση Τραμπ

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ενώπιον των υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ (ήττα)», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κοντά στον Λευκό Οίκο. «Θα σταματήσουμε την κλοπή. Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως».

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρόεδρος κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς «αδύναμους» και «αξιολύπητους».

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών. «Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Η διαφοροποίηση του Πενς

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δεν υπάκουσε στην εντολή του Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο. Σε μια μακροσκελή επιστολή του προς τα μέλη του Κογκρέσου, ο Πενς τονίζει ότι δεν μπορεί να υποβληθούν αιτήματα για ανατροπή των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Στην επιστολή του ο Πενς δηλώνει ρητά ότι δεν έχει “εξουσία να αποφασίζει μονομερώς” και ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Κατά την κρίση μου, ο όρκος μου να υποστηρίξω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα με εμποδίζει να διεκδικήσω μονομερή εξουσία για να καθορίσω ποιες εκλογικές ψήφους πρέπει να μετρηθούν και ποιες όχι», έγραψε.

 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis