home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εορτασμός των Φώτων: Αντάρτικο κατά των νόμων από κάποιους ιερείς

Άη Γιάννης Άργος Θεοφάνια 2021

Σίγουρα δεν έχουν καμιά σχέση οι “ιερείς” εκείνοι, που άνοιξαν με το έτσι θέλω τις εκκλησίες, με την αντίσταση στο κράτος που ασκούν τα «παιδιά των Εξαρχείων», αφού εκείνα σεβάστηκαν την ανθρώπινη ζωή και δεν την εκθέτουν σε κίνδυνο λόγω Κορωνοϊού, λαμβάνοντας σε κάθε εκδήλωσή τους τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την Πανδημία. 

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δήλωσε (ΑΝΤ1) ότι «είναι ειρηνικό το ανταρτικό. Ούτε όπλα έχουμε, ούτε δυνάμεις καταστολής, ούτε είμαστε τα παιδιά των Εξαρχείων. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές έξω από τους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να μπουν στον ναό να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο, άρα κάτι θα θυσιάσουν. Τόσο καιρό οι επίσκοποι και μητροπολίτες δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την Εκκλησία ότι έχουμε ενδώσει και τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είναι ευκαιρία αυτοί οι ζηλωτές χριστιανοί να αποδείξουν την πίστη τους».

Άλλο όμως να αποζητάς τον «παράδεισο» για όλους στη Γη κι άλλο μετά θάνατο και μάλιστα σε ολίγους και εκλεκτούς.

Δυστυχώς η εκκλησία δεν πειθάρχησε στους νόμους. Σε πολλές εκκλησίες γινόταν το αδιαχώρητο, με πολλούς πιστούς να περιμένουν απέξω. Ο Θεός να βάλει το χέρι του ώστε το κερί που έβαλαν μέσα στον συνωστισμό να μην μετατραπεί σε check in για την πανδημία. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές από τον Αη Γιάννη στο Άργος. Αντίστοιχες εικόνες αντίκρισε κανείς σήμερα σε πολλές εκκλησίες, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά κυρίως της δύσπιστης επαρχίας.

Η απόφαση της ΔΙΣ είναι να τηρηθούν τα ίδια  μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα. Έως 25 πιστοί σε κάθε ναό και έως 50 στις μητροπόλεις, με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων. Τώρα αν οι ιερείς που άνοιξαν τους ναούς θα κινδυνεύσουν με 1.500 ευρώ, και οι πιστοί που  προσέλθουν στον ναό για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία, με 300 ευρώ πρόστιμο, μέλει να δούμε να η κυβέρνηση της ΝΔ το εφαρμόσει ή θα εφαρμόζει τους νόμους κατά περίσταση. Αντί για απαγορεύσεις στους ναούς θα ήταν προτιμότερο να ζητήσει αυστηρά μέτρα προσέλευσης.

Άη Γιάννης Άργος Θεοφάνια 2021

 

Άη Γιάννης Άργος Θεοφάνια 2021

 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis