Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Κοινωνία Σπάρτη: Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Sparta Inn

Σπάρτη: Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Sparta Inn

Σχετικά

Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο ξενοδοχείο Sparta Inn στη Σπάρτη όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες. Στη δομή σήμερα ζουν 245 “πολίτες τρίτων χωρών” (από τα 298 άτομα που φιλοξενούνταν πριν 6 μήνες), εκ των οποίων 116 είναι ηλικίας 0 έως 15 χρονών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Σπάρτης από τους 106 δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο, οι 95 έλεγχοι αφορούσαν τους φιλοξενούμενους μετανάστες και οι έντεκα αφορούσαν το προσωπικό του ξενοδοχείου και του ΔΟΜ.

Από τους φιλοξενούμενους πολίτες τρίτων χωρών, 14 βρέθηκαν θετικοί, ενώ εντοπίστηκαν και 3 επιπλέον θετικά κρούσματα, κατόπιν της εισαγωγής τους στο νοσοκομείο Σπάρτης. Στο σύνολο 17 άτομα από τα 98 είναι θετικά στον Covid-19. Όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου και του ΔΟΜ είναι αρνητικοί!

Το ξενοδοχείο έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα για 14 μέρες, από το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η αστυνομία έχει διαθέσει περιπολικό για την επιτήρηση της καραντίνας σε 24ωρη βάση και οι φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο πειθαρχούν απόλυτα στις οδηγίες των αρμοδίων.

«Όλες οι δυνάμεις της δημοτικής αρχής συνεργάζονται στενά και είναι στη διάθεση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια