home design 800x400
home design 1170Χ320

Πώς γιόρτασε ο πλανήτης τον ερχομό του 2021

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πώς γιόρτασε ο πλανήτης τον ερχομό του 2021
πυροτεχνήματα και ρολόι

Το lockdown εξαιτίας της covid-19, στο μεγαλύτερο ποσοστό του πλανήτη και ο φόβος για νέα επιδημικά κύματα υποχρέωσαν την πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς από τον καναπέ τους.

Το 2021 έφτασε πρώτα στο μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι και στα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό όπου το υποδέχθηκαν στις 12.00 ώρα Ελλάδος χθες Πέμπτη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία, όπου ισχύουν ακόμη κάποιοι περιορισμοί, αλλά ήταν η μόνη χώρα του πλανήτη όπου οι κάτοικοι μπόρεσαν να γιορτάσουν. Μεγάλα πλήθη υποδέχθηκαν το νέο έτος στο Όκλαντ με γιορτή πυροτεχνημάτων.

πυροτεχνήματα

Στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η περίφημη γιορτή των πυροτεχνημάτων φώτισε στις 15.00 ώρα Ελλάδος χθες τον ουρανό επάνω από το λιμάνι χωρίς σχεδόν καθόλου θεατές, έπειτα από την εμφάνιση νέας εστίας της επιδημίας στην πόλη αυτή όπου έχουν καταγραφεί συνολικά 150 κρούσματα covid-19.

Στη Νέα Υόρκη, όπου συνήθως η Times Square ήταν γεμάτη ενθουσιασμένους ανθρώπους που γιόρταζαν υπό τη βροχή κονφετί, η συνοικία του Μανχάταν ήταν αποκλεισμένη και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους από τις τηλεοράσεις τους. Η διάσημη τραγουδίστρια της ντίσκο Γκλόρια Γκέινορ, 77 ετών, τραγούδησε το γνωστό τραγούδι της «I will survive».

Στη Βραζιλία, τη δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημίας, φέτος ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου παραδοσιακά πραγματοποιούταν μία από τις μεγαλύτερες γιορτές για την Πρωτοχρονιά. Η διάσημη παραλία Κοπαμπάνα ήταν σχεδόν άδεια τα μεσάνυκτα, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε ακόμα και τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Τέλος, στην Κίνα χιλιάδες κάτοικοι της Ουχάν γιόρτασαν την έλευση του 2021, ένα χρόνο αφού εντοπίστηκαν στην πόλη τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού. «Είναι κάτι που δεν θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε μία κάτοικος της πόλης. «Μείναμε κλεισμένοι μέσα για μήνες (…) όμως επιβιώσαμε»!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis