home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΤαξίδια

Βρίσκεται στην Αργολίδα, ξεχειλίζει από ιστορία και οι ντόπιοι την αποκαλούν «Νησί». Δείτε την…

Χτισμένη στο ίδιο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη, η οποία είναι βυθισμένη κάτω από την θάλασσα, απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου

Ένα μικρό αλλά γοητευτικό λιμανάκι του Αργοσαρωνικού, με πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η Αρχαία Επίδαυρος (ή Παλαιά Επίδαυρος) παρέχει απλόχερα στον επισκέπτη θάλασσα, φύσική ομορφιά και αρχαιολογικούς χώρους.

Χτισμένη στο ίδιο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη, η οποία είναι βυθισμένη κάτω από την θάλασσα, απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου. Η θέα είναι εκθαμβωτική από το πευκόφυτο όρος Άκρως.

Οι ντόπιοι αποκαλούν τη μικρή χερσόνησο «Νησί», και όχι άδικα.

Φώτο: anagnostis
Παλαιά Επίδαυρος (19)
Φώτο: anagnostis

Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει το Μικρό Αρχαίο Θέατρο, καταγάλανες παραλίες για βουτιές, καλές τουριστικές υποδομές και ευκαιρίες εναλλακτικού τουρισμού, όπως θαλάσσια σπορ, ποδηλασία, trekking κ.α.

Η Αρχαία Επίδαυρος είναι ιδανική ως αφετηρία για κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις είτε στα παράλια και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είτε στην ενδοχώρα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Νέα Επίδαυρος, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γαλατάς, απ’ όπου μπορείτε να περάσετε απέναντι με καραβάκι στον Πόρο και πολλοί ακόμα προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε.

Βίντεο: ©Wind-up team

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button