home design 800x400
home design 1170Χ320

Το φιλόξενο γραφικό χωριό για κοντινές αποδράσεις σε Αρκαδία, Κορινθία και Αργολίδα

Κάνοντας έναν περίπατο στην Κανδήλα θα θαυμάσετε τα πέτρινα σπίτια, ενώ δεσπόζει η εκκλησία με ένα υπέροχο μπλε καμπαναριό
Κανδήλα Αρκαδίας

Γραφικό χωριό της Αρκαδίας κοντά στα σύνορα με την Κορινθία, η Κανδήλα είναι χτισμένη στις παρυφές του όρους Ολίγυρτος ή Σκήπιζα, βόρεια από το Λεβίδι.

Πρόκειται για ένα μεγάλο χωριό που δεν έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη τουριστική ανάπτυξη όσο τα γειτονικά του, αλλά είναι εξίσου όμορφο και φιλόξενο για τους επισκέπτες του.

Κάνοντας έναν περίπατο στο χωριό θα θαυμάσετε τα πέτρινα σπίτια, ενώ δεσπόζει η εκκλησία με ένα υπέροχο μπλε καμπαναριό. Γύρω από την κεντρική πλατεία βρίσκονται ταβερνάκια, καφετέριες και λίγα μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα.

Κανδήλα Αρκαδίας (4)
olympus digital camera

Η Κανδήλα βρίσκεται σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων από το Λεβίδι και 35 χιλιομέτρων από την Τρίπολη.

Σε αντίθετη κατεύθυνση, ο δρόμος οδηγεί στην Κορινθία, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η ορεινή Αργολίδα. Μπορείτε να φτάσετε στη Νεμέα ή ακόμα και στη Στυμφαλία, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή.

Κανδήλα Αρκαδίας (6)
Κανδήλα Αρκαδίας (7)

Το Μοναστήρι της Κανδήλας (Παναγία) του 1650 μΧ, κρέμεται σε έναν λόφο και αξίζει να το επισκεφθείτε. Θα περάσετε πρώτα από το Μετόχι του Μοναστηριού, που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό δρόμο.

Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε τον Αρχαίο Ορχομενό με το Αρχαίο Θέατρο του 3ου αιώνα π.χ, τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδος και της Αγοράς. Κοντά στο χωριό απλώνεται ο Κανδηλιώτικος κάμπος με άφθονα νερά. Αξίζει να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή πηγή Σίντζι.

Κανδήλα Αρκαδίας (3)
Κανδήλα Αρκαδίας (8)
Κανδήλα Αρκαδίας (1)
Κανδήλα Αρκαδίας (5)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis