Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Home design
ΑρχικήΤαξίδιαΜυστράς: Ταξίδι στο δεσποτάτο του Μορέως παρέα με Φράγκους, Βυζαντινούς και Οθωμανούς

Μυστράς: Ταξίδι στο δεσποτάτο του Μορέως παρέα με Φράγκους, Βυζαντινούς και Οθωμανούς

Σχετικά

Περισσότερα

Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, είναι η καλύτερα σωζόμενη Βυζαντινή πολιτεία στην Ελλάδα. Η βόλτα στην καστροπολιτεία ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο παρέα με Φράγκους, Βυζαντινούς και Οθωμανούς. Μνημεία, παλάτια – κι αυτό των Παλαιολόγων – και εκκλησίες που σώζονται μέχρι σήμερα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και τις τοιχογραφίες σημαντικών δημιουργών. Προέχον βυζαντινό μνημείο και με απόφαση του 1989 η UNESCO το έχει συμπεριλάβει στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η καστροπολιτεία χωρίζεται στην άνω και την κάτω χώρα, στην άνω είναι το παλάτι και τα μεγάλα αρχοντικά.

Τα πιο γνωστά μνημεία της «νεκρής πολιτείας» όπως ονομάζεται είναι η επιβλητική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Δεσποτών, η Μονή της Παντάνασσας, η Μητρόπολη (ή Άγιος Δημήτριος), οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια. Στη νότια πλευρά της Κάτω Χώρας, δείτε τα αρχοντικά των Λάσκαρη και Φραγκόπουλου. Για τους λάτρεις της ανάβασης υπάρχει το στριφογυριστό μονοπάτι που ξεκινάει από την είσοδο της Πάνω Χώρας και οδηγεί στην κορυφή, στο κάστρο του Βιλεαρδουίνου.

Ταξίδι στον Μυστρά μέσα από τον φακό του Ηlias Mpr Photography:

 

Και αφού τελειώσετε με την βόλτα στην καστροπολιτεία, μην λησμονήσετε να κάνετε μια βόλτα στα όμορφα χωριουδάκια της περιοχής όπως Τρύπη, Παρόρι, Αγιος Ιωάννης, Ταϋγέτη και Πικουλιάνικα. Στην περιοχή θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες να μείνετε, ταβερνούλες με ντόπιο χύμα κρασί και εξαιρετική κουζίνα.

Οι λάτρεις της φύσης θα ενθουσιαστούν με τα εξαιρετικά πεζοπορικά μονοπάτια του Ταϋγέτου.

Ο Μυστράς απέχει 5 χιλιόμετρα από την Σπάρτη.

 

Το Βυζαντινό δεσποτάτο του Μορέως σε εικόνες:

Μυστράς Λακωνία

 

Μυστράς Λακωνία

 

Μυστράς Λακωνία

 

Μυστράς Λακωνία

 

Μυστράς Λακωνία

 

Μυστράς Λακωνία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design