Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Κοινωνία Lockdown: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την σταδιακή άρση του

Lockdown: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την σταδιακή άρση του

Σχετικά

Περισσότερα

Τις κρίσιμες ημερομηνίες για την σταδιακή άρση του lockdown, πριν τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτουν πληροφορίες που εισρέουν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Βέβαια, από την άλλη, θεωρείται παραπάνω από βέβαιο, ότι η επέκταση του “λουκέτου” θα φτάσει τουλάχιστον έως τις 6 Δεκεμβρίου, είδηση την οποία ανέφερε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό σταθμό και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Να το θεωρείτε δεδομένο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης και ξεκαθάρισε πως περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν και μετά τις 6 Δεκεμβρίου.

Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα λοιμωξιολόγοι και κυβερνητικά στελέχη χαρακτήριζαν την άρση του Lockdown στις 30 Νοεμβρίου, ως αδύνατη.

Πότε και πώς θα γίνει η άρση – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Αν και ο Πρωθυπουργός εξήγησε χθες πως η σταδιακή άρση των περιορισμών δεν θα βασίζεται «τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα», δηλαδή την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ωστόσο υπάρχουν τρεις ημερομηνίες – «κλειδιά» για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, έχει η επιτροπή η οποία αναμένεται να εισηγηθεί τη διαδικασία άρσης των μέτρων, με βάση την όποια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, στα τέλη της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα,

η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

  • Έναρξη Νηπιαγωγείων και Δημοτικών
  • Άνοιγμα καταστημάτων εποχιακών ειδών και παιχνιδιών.

η Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

  • Έναρξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια)
  • Άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – λιανεμπόριο

η Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

  • Επανέναρξη της εστίασης με αυστηρούς περιορισμούς, (4 άτομα ανά τραπέζι,μόνο καθήμενοι και απαγόρευση μουσικής).
  • Βέβαιο είναι ότι κλειστά θα παραμείνουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης.
  • Δεν θα επιτρέπονται τις ημέρες των Χριστουγέννων, μετακινήσεις εκτός του νομού κατοικίας, την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν τα χιονοδρομικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια