Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Αυτοδιοίκηση ΠΕΔ Πελοποννήσου: Ο Νίκας με περισσή αλαζονεία και εγωκεντρισμό προκαλεί με τη...

ΠΕΔ Πελοποννήσου: Ο Νίκας με περισσή αλαζονεία και εγωκεντρισμό προκαλεί με τη στάση του

Σχετικά

Περισσότερα

Σε ρήξη φαίνεται πως έρχονται οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη σε ότι αφορά την “Πελοπόννησος” ΑΕ, καθώς η ΠΕΔ μέσω του προέδρου της, δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου εξαπολύει βέλη κατά του Παναγιώτη Νίκα κάνοντας λόγο για αλαζονεία, εγωκεντρισμό αλλά και πολιτικό διπολισμό από μέρους της Περιφέρειας.

Φαρσοκωμωδία αποκάλεσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων τα όσα συμβαίνουν στην “Πελοπόννησος” ΑΕ και καταγγέλει πως στήθηκε ένα πανηγύρι για να πάρουν τις μετοχές από τους δημάρχους, πυροδοτώντας παράλληλα το φυτίλι για οριστική ρήξη με τον Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο είχε στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αφορμή για τη σημερινή σκληρή τοποθέτηση της ΠΕΔ Πελοποννήου αποτέλεσε η χθεσινή δήλωση του Περιφερειάρχη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης για την “Πελοπόννησος” ΑΕ και πως η Ανώνυμη Εταιρεία θα πάει για εκκαθάριση.

Η δήλωση Καμπόσου:

 

Αναφέρει η ΠΕΔ Πελοποννήσου:

«Αλγεινή εντύπωση σε ολόκληρο τον αυτοδιοικητικό κόσμο της Πελοποννήσου προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα για την «Πελοπόννησος ΑΕ» ο οποίος υπεράνω πάσης αποφάσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου με περισσή αλαζονεία και εγωκεντρισμό προκαλεί με τη στάση του. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Ο κ. Νίκας δε θέλει έλεγχο στην «Πελοπόννησος ΑΕ». Θέλει να πάει σε εταιρεία όπου θα κάνει ό,τι θέλει μόνος του… Συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, όπως της κουνουποκτονίας, θέλει την εκτέλεση τους χωρίς άλλον στα πόδια του. Αυτό δε μπορεί να συμβεί με την ΠΕΔ Πελοποννήσου η οποία έχει την υποχρέωση ελέγχου.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Νίκας πως το αποφασιστικό όργανο της Περιφέρειας είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο της και ο εκάστοτε Περιφερειάρχης πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις αυτές. Αν δεν εξοικειωθεί με τα στοιχειώδη για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω των συλλογικών της οργάνων προβλέπουμε πως η δικλείδα που θέτει ο νόμος περί συγκεκριμένης τετραετούς θητείας για τα αιρετά όργανα της αυτοδιοίκησης δεν θα είναι αρκετή…

Ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την υπ΄αρ. 395/6-11-2020 απόφαση του λοιπόν αποφάσισε, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λαμπρόπουλος γραπτώς δήλωσε στη ΓΣ της Πελοπόννησος, «την κάλυψη κατά 50% του ελλείμματος…» και «…να μη μεταβληθεί το ποσοστό των μετοχών που κατέχουν η ΠΠ και η ΠΕΔ (50% εκάστη) σε περίπτωση δε μη συμμετοχής της ΠΕΔ στην κάλυψη του ελλείμματος, αυτό να καλυφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης» ο κ. Νίκας χθες «αποφάσισε» «…ότι οποιοσδήποτε άλλος έλεγχος συνιστά αμφισβήτηση της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας -αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι δικαιούται από το νόμο… η Περιφέρεια …προσφεύγει στην εκκαθάριση εν λειτουργία τής εν λόγω επιχείρησης. Άμεσα δε, θα εισάγει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την δημιουργία νέου αναπτυξιακού αυτοδιοικητικού οργανισμού…» Επίσης ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε στη ΓΣ της «Πελοπόννησος ΑΕ» πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα αντιλέξει επί αιτήματος της ΠΕΔ για ορισμό νέου ορκωτού ελεγκτή…» 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μάλλον πάσχει από έναν πολιτικό… διπολισμό. Δεν εξηγείται αλλιώς η τεράστια διαφορά σε θέσεις και απόψεις που κάθε μέρα διατυπώνει μέσω των εκπροσώπων της. Δυστυχώς οι πολίτες της Πελοποννήσου βιώνουν μια οικτρή πραγματικότητα στην διοίκηση της Περιφέρειας και πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει άμεσα μέτρα…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια