home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Βόλτα στη Μάνη: Το νησί της Ωραίας Ελένης που πήρε το όνομά του από ένα ξεχασμένο κράνος (Video)

Στη γη του μικρού αυτού μικρού νησιού που είναι ενωμένο με το Γύθειο, λέγεται ότι πέρασαν τον πρώτο τους βράδυ ο Πάρης και η ωραία Ελένη, μετά τη φυγή τους από τη Σπάρτη. Μάλιστα φεύγοντας, ο Πάρης άφησε πίσω του το κράνος του και έτσι το νησί πήρε το όνομά του. Η Κρανάη είναι ένα παραμυθένιο νησάκι δίπλα από το λιμάνι του Γυθείου, που πας με τα πόδια καθώς ενώνεται με την πόλη μέσω μιας γέφυρας. Μια βόλτα σε έναν από τους must προορισμούς της Λακωνικής Μάνης και ίσως τον ιδανικότερο για εξορμήσεις σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία.

Πάνω του συναντά κανείς έναν από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας. Ο λευκός οκταγωνικός φάρος έχει ύψος 23 μέτρα και λειτούργησε για πρώτη φορά με πετρέλαιο στέλνοντας τη δέσμη φωτός του στα 15 ναυτικά μίλια.

Γύθειο

 

Λίγο πιο δίπλα ο επιβλητικός πύργος Τζανετάκη που στεγάζει το Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης βρίσκεται μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος μαζί με το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

Το Haanity πετά πάνω από την Κραναή, που αρκετοί από εμάς μπορεί να έχουμε ήδη περπατήσει, καθώς είναι συνυφασμένη με το γραφικό Γύθειο που είναι δημοφιλής προορισμός, αλλά χωρίς να γνωρίζουμε και πολλά γι’ αυτή.

 

Το Γύθειο και οι παραλίες του

Το Γύθειο, ένα από τα ομορφότερα λιμάνια της Μάνης αλλά και όλης Πελοποννήσου διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του στην αρχιτεκτονική των κτηρίων του, αλλά και στην ιστορία, τον πολιτισμό και οπωσδήποτε στις γαλαζοπράσινες ακτές που το περιβάλλουν.

Προπύργιο της Λακωνικής Μάνης συνδυάζει τη σκληρότητα του πέτρινου άγονου τοπίου με την ομορφιά και την λυρικότητα της ανθρώπινης δημιουργίας.

Γύθειο

 

Από τις παραλίες του ξεχωρίζει η παραλία Μαυροβουνίου που ξεπερνά τα τέσσερα χιλιόμετρα με αμμουδιά προς χοντρή άμμο. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και βαθαίνει με ικανοποιητικό ρυθμό. Στην παραλία θα βρείτε και τον σταθμό του Συλλόγου “Αρχελών” για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας “Καρέτα – Καρέτα”.

Επίσης, η άγρια παραλία Βαλτάκι, που θα την αναγνωρίσετε από το χαρακτηριστικό ναυάγιο δίπλα στην ακτή, το οποίο είναι ορατό και από το δρόμο. Από το 1981 και έπειτα το πλοίο – φάντασμα έχει γίνει για την περιοχή τουριστικός πόλος έλξης. Η παραλία Βαλτάκι είναι αμμουδιά, έχει πεντακάθαρα νερά ρηχά και φιλικά για παιδιά, άνετο χώρο παρκαρίσματος και όμορφη θέα το Γύθειο.

Ναυάγιο στο Βαλτάκι

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button