Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΧρήσιμαΑποφυγή ζημιών κατά τη μετακίνηση των οικιακών σας συσκευών

Αποφυγή ζημιών κατά τη μετακίνηση των οικιακών σας συσκευών

Σχετικά

Περισσότερα

Η μετακίνηση των οικιακών σας συσκευών απαιτεί την απόλυτη προσοχή σας, είτε μιλάμε για την περίπτωση της μετακίνησής και μετακόμισής σας σε ένα νέο σπίτι, είτε μιλάμε για κάποια βλάβη της συγκεκριμένης συσκευής και την παραλαβή και την μεταφορά της από τους τεχνικούς ενός συνεργείου επισκευών παντός τύπου που λειτουργεί όλο το 24ωρο. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μετακινήσετε τις συσκευές με ασφάλεια, χωρίς καμία επιπλέον φθορά ή ζημιά (από αυτήν που μπορεί να παρουσιάζει ήδη):

Καθαρίστε το δάπεδο σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η βρωμιά που συσσωρεύεται κάτω από τις οικιακές σας συσκευές, όπως κόκκοι άμμου ή πέτρες μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη φθορά στο δάπεδό σας, από τη μετακίνηση της ίδιας σας της συσκευής. Επομένως, ο καθαρισμός των δαπέδων σας πριν μετακινήσετε τις συσκευές δεν πρέπει σαφώς να παραβλέπεται ή να υποβαθμίζεται. Θέλετε λοιπόν να μετακινήσετε μια συσκευή; Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε το συγκεκριμένο μέρος που θα μετακινήσετε τη συσκευή σας.

Προετοιμάστε τις συσκευές σας για μετακίνηση

Τώρα που καθαρίσατε το χώρο μεταφοράς και μετακίνησης, ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε τις ίδιες σας τις συσκευές. Γιατί μπορεί να μην γνωρίζετε πως να επισκευάσετε τις οικιακές σας συσκευές, αλλά σίγουρα μπορείτε να τις προετοιμάσετε για τη μετακίνησή τους. Λάβετε υπόψη τη λειτουργικότητα, την ηλικία αλλά και τη συνολική αξία της συσκευής σας.

Ψυγεία: Αφαιρέστε τα τρόφιμα από το ψυγείο σας. Δείτε το σαν μια τέλεια ευκαιρία για να πετάξετε τα χαλασμένα ή ληγμένα τρόφιμά σας, κρατώντας τα υπόλοιπα τρόφιμά σας σε ένα ψυγειάκι, εώς ότου χρησιμοποιήσετε ξανά το ψυγείο σας.

Καθαρίστε όλα τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου, καθώς και την κατάψυξή σας. Μετρήστε το μέγεθος της πόρτας απ’ όπου μπορεί να περάσει το ψυγείο σας. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τη λαβή της πόρτας του ψυγείου και τοποποθετήστε την στο εσωτερικό του, για ασφαλή φύλαξη.

Μία επίσης σημαντική συμβουλή για την μετακίνηση των συσκευών είναι η εξής: κατα τη μετακίνησή της χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να συγκρατήσετε τυχόν πόρτες και ανοίγματα που μπορεί να ανοίξουν κατα τη διάρκεια της μετακίνησής τους.

Φούρνοι: Απενεργοποιήστε όλες του τις ρυθμίσεις, αποσυνδέοντάς το από την πρίζα. Αφαιρέστε τα εσωτερικά ράφια του φούρνου, τα κιγκλιδώματα και τα καλύμματα του καυστήρα. Καθαρίστε το φούρνο, τις σχάρες και τα καλύμματα καυστήρα και αποθηκεύστε τα με ασφάλεια στη μεταφορά τους. Εάν έχετε στην κατοχή σας φούρνο με γυάλινη επιφάνεια, προστατέψτε την καλά με ένα περιτύλιγμα φυσαλίδων.

Ασφαλίστε επίσης τα κουμπιά του φούρνου σας με ταινία και τυλίξτε επίσης την πόρτα του φούρνου για να τη διατηρήσετε κλειστή.

Πλυντήριο πιάτων: Απενεργοποιήστε το πλυντήριο πιάτων. Αποσυνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες εισόδου και εξόδου νερού και αφήστε τους να στεγνώσουν. Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για 24 ώρες για να στεγνώσει και αυτή και στη συνέχεια τοποθετήστε τους σωλήνες στο εσωτερικό του για ασφαλή φύλαξη. Τυλίξτε την πόρτα με την κολλητική ταινία για ασφάλεια.

Πλυντήριο ρούχων: Αποσυνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες. Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για 24 ώρες και μετα τοποθετήστε στο εσωτερικό της τους σωλήνες και σφραγίστε την πόρτα.

Στεγνωτήριο: Αποσυνδέστε την τροφοδοσία. Καθαρίστε το προστατευτικό και το περίβλημα αερισμού από βρωμιά και σκόνη. Τυλίξτε την πόρτα του στεγνωτηρίου με ταινία για προστασία.

Εκτός λοιπόν από την πιθανή και κρίσιμη βοήθεια ενός συνεργείου μεταφορών κατα την μεταφορά των συσκευών σας, μόλις ανακαλύψατε του βασικούς τρόπους προστασίας των οικιακών σας συσκευών, όπου μπορείτε να θέσετε σε εφαρμογή πλέον και εσείς οι ίδιοι. Διότι αυτές οι ενέργειες είναι βασικές για την εξασφάλιση της αξίας και της λειτουργίας των οικιακών σας συσκευών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design