Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΦιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Αποτροπιασμός από το νέο περιστατικό φόλας στο Ναύπλιο

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Αποτροπιασμός από το νέο περιστατικό φόλας στο Ναύπλιο

Σχετικά

Περισσότερα

Τον αποτροπιασμό τους για το νέο περιστατικό εξόντωσης σκυλιών με φόλες στο Ναύπλιο εκφράζουν ζωόφιλοι που υπογράφουν ως «Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου».

Ήδη γνωρίζαμε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» του οποίου πρόεδρος είναι ο Στέλιος Κυριακού και την Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου με την οποία έχει επιλέξει να συνεργάζεται ο Δήμος Ναυπλιέων που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα αδέσποτα.

Το περιστατικό θανάτωσης τουλάχιστον 8 σκυλιών αποκάλυψε χθες από τον λογαριασμό του στο facebook ο Στέλιος Κυριακού, κατακρίνοντας την στάση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία ακόμα δεν έχει πάρει επίσημα θέση για το θέμα.

Το κείμενο που μας απεστάλη από την αυτοαποκαλούμενη «Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου» συνοδεύεται από σχετικό λογότυπο και καταφέρεται κατά του Δήμου Ναυπλιέων, αλλά και κατά του συλλόγου «Οι Αδέσποτοι» χωρίς να τον κατονομάζει.

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου

 

Η ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπλίου:

«Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα της δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων από φόλα! Για να συνέβη αυτό όμως προφανώς κάποιος ή κάποιοι αδίστακτοςοι δεν δίστασαν σε μία περιοχή όπως αυτή του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο να σκορπίσει τον θάνατο γεμίζοντας φόλες σε μία περιοχή όπου δίπλα υπάρχουν δύο σχολεία αλλά και μία παιδική χαρά πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορούσε να θέσει μικρά παιδιά σε πολύ μεγάλο κίνδυνο!

Σίγουρα το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο, αποτροπιαστικό και κατακριτέο και η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου καταγγέλλει το συγκεκριμένο γεγονός εκφράζοντας έτσι μία βαθιά οδύνη για τα 8 άτυχα αδέσποτα σκυλιά τα οποία όμως σε κανέναν δεν έφταιγαν όμως αυτά την πλήρωσαν αφού οι αρμόδιοι για άλλη μία φορά δυστυχώς λάμπουν δια της απουσίας τους.

Όμως αφού μιλάμε για «υπευθύνους» ας ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει από την μεριά των περιβόητων αρμοδίων για το σοβαρά αυτό πρόβλημα των αδέσποτων που για χρόνια μαστίζει την πόλη μας.

Ο Δήμος Ναυπλίου λοιπόν όλα τα προηγούμενα χρόνια αρκούνταν στο να υπογράφει συμβάσεις με ιδιώτες κτηνιάτρους με αποτέλεσμα φυσικά αυτή την στιγμή να μην υπάρχει στον δήμο μας Δημοτικό Κτηνιατρείο το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην περίθαλψη και στην στείρωση των αδέσποτων ζώων προφανώς με πολύ μικρότερο κόστος από ότι στους ιδιώτες κτηνιάτρους. Παράλληλα αντίστοιχες συμβάσεις υπογράφονται ακόμη και σήμερα για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων με αποτέλεσμα βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε να μην υπάρχει καταφύγιο αδέσποτων ζώων το οποίο θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα της ασφαλούς φιλοξενίας τους.

Επίσης από την μεριά των φιλόζωων τώρα εδώ και χρόνια που υπάρχουν φιλοζωικοί σύλλογοι στο Ναύπλιο δεν έχει δει κανείς ούτε στο ελάχιστο μία διεκδίκηση λύσης στο πρόβλημα από τον αρμόδιο φορέα για τα αδέσποτα ζώα που δεν είναι άλλος από τον Δήμο Ναυπλίου φυσικά, εκ μέρους των φιλοζωικών συλλόγων της πόλης.

Το μόνο που έχουμε ως τώρα δει επαναλαμβανόμενα με τα χρόνια δυστυχώς είναι τις διαμαρτυρίες των φιλόζωων για τις φόλες χωρίς όμως οι όποιες διαμαρτυρίες υπήρξαν αλλά και υπάρχουν να αγγίζουν την ρίζα του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την μέχρι τώρα έλλειψη του καταφυγίου αδέσποτων ζώων και του δημοτικού κτηνιατρείου.

Ελπίζουμε πραγματικά ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθούν λύσεις σε όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα και δεν θα θρηνήσουμε ποτέ ξανά άλλα αδέσποτα σκυλιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια