Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΑρχαία Ολυμπία: ψηφιακή ξενάγηση από την Microsoft

Αρχαία Ολυμπία: ψηφιακή ξενάγηση από την Microsoft

Σχετικά

Περισσότερα

Ένα μεγάλο κέντρο δεδομένων πρόκειται να δημιουργήσει στην Ελλάδα η κορυφαία, στον κόσμο, εταιρεία πληροφορικής, η Microsoft. Στη μεγάλη αυτή επένδυση, στην οποία αναφέρθηκε διεξοδικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριλαμβάνεται και μια σειρά δράσεων για τον πολιτισμό, όπως η ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία!

Η Microsost ενισχύοντας και δράσεις στον πολιτισμό με την υλοποίηση μίας ψηφιακής εφαρμογής που θα δίνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας τη δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων, όπως αυτά εκτιμάται, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα. «Θα αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπουμε τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη συζήτηση για την ανάδειξη της Αρχαία Ολυμπίας μέσω της εφαρμογής της Microsoft είχε γίνει στο Νταβός τον περασμένο Ιανουάριο στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design