home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένας επίγειος παράδεισος κρυμμένος κάπου στην Πελοπόννησο (Video)

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Σαν μαγική εικόνα ξεπροβάλει το Κυπαρίσσι Λακωνίας στον επισκέπτη του καθώς κατηφορίζει για να αντικρύσει αυτό το υπέροχο χωριό, στα παράλια της καρδιάς του Μυρτώου Πελάγους.

Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό, κρυμμένο κάπου στην Βορειοανατολική πλευρά της Λακωνίας, στους πρόποδες του Πάρνωνα. Ιδανικό για ήσυχες διακοπές, το Κυπαρίσσι είναι ένας επίγειος παράδεισος που μπορεί και συνδυάζει το βουνό με την θάλασσα, θυμίζοντας περισσότερο νησί.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

 

Κυπαρίσσι Λακωνίας

 

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να κολυμπήσει στα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά σε τρεις παραλίες με βότσαλο. Κεντρικά βρίσκεται η Μεγάλη Άμμος. Παραδίπλα είναι η Μικρή Άμμος. Πιο μακριά βρίσκεται η Αγία Κυριακή.

Από την αντίθετη πλευρά με τα πόδια περπατώντας για 20 λεπτά στο μονοπάτι που υπάρχει, φτάνει κανείς στον Άι-Γιώργη.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

 

Υπάρχουν αρκετά καταλύματα στο Κυπαρίσσι, ενώ στις ταβέρνες του χωριού θα βρείτε φρέσκο και καλό φαγητό. Τα βράδια είναι ήρεμα, ενώ σε κάποια καφέ μπορείτε να χαλαρώσετε με καλή μουσική και ποτό.

Απέχει από την Σπάρτη 60 περίπου χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Ζάρακα του Δήμου Μονεμβασιάς και αποτελείται από τρεις συνοικίες: την Παραλία, την Μητρόπολη και την Βρύση.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

 

Ο Γιώργος Τρικαλιώτης κατέγραψε με το drone του το όμορφο αυτό χωριό και μας το παρουσιάζει από μία άλλη οπτική.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis