home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδια

Το Μικρό Αλγέρι της Πελοποννήσου: Ένας μαγευτικός τόπος για …πειρατικές διακοπές

Όταν βρεθείτε στο Καραβοστάσι εκτός από το εξαιρετικό φρέσκο ψάρι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σύγκλινο και δίπλες με το θαυμάσιο μέλι της περιοχής

Τον 17ο αιώνα το Καραβοστάσι, που απέχει 2 χιλιόμετρα από το Οίτυλο, ονομαζόταν «μικρό Αλγέρι», επειδή αναπτύχθηκε στη περιοχή έντονη πειρατική δράση από τους Μανιάτες.

Στο Καραβοστάσι, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του όρμου του Οιτύλου, βρέθηκαν ραβδωτοί κίονες πλησίον και εντός της θαλάσσης, καθώς και Ιωνικά και Δωρικά κιονόκρανα στις ερειπωμένες εκκλησίες των Αγίου Γεωργίου και Αγίου Θεοδώρου.

Το Καραβοστάσι βρίσκεται αμέσως μετά το Οίτυλο και είναι μια περιοχή που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος όλες τις εποχές του χρόνου.

Η υπέροχη θέα του στη θάλασσα και η μοναδική λιτή ομορφιά του το καθιστούν ιδανικό για τις διακοπές σας, ενώ το γεωγραφικό σημείο που βρίσκεται αποτελεί ορμητήριο για τις περιηγήσεις σας στις γύρω περιοχές της Μάνης.

Στην περιοχή θα βρείτε παραδοσιακά πέτρινα οικήματα και όμορφα ενοικιαζόμενα συγκροτήματα που θα σας εξασφαλίσουν μια άνετη και ξεκούραστη διαμονή, σε ένα ήσυχο και απομονωμένο περιβάλλον, ειδικά αυτή την εποχή. Ένας μαγευτικός τόπος, όχι τόσο πολυσύχναστος όσο τα γειτονικά του Νέο Οίτυλο και Λιμένι, ότι πρέπει για …πειρατικές διακοπές.

Η παραλία του είναι στενή με μεγάλα βότσαλα και βράχια. Στο διπλανό Νέο Οίτυλο μπορεί να βρει κανείς κάτι πιο οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Όταν βρεθείτε στο Καραβοστάσι εκτός από το εξαιρετικό φρέσκο ψάρι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σύγκλινο που τρώγεται ως μεζές αλλά και ως συστατικό γευστικότατης ομελέτας και δίπλες με το θαυμάσιο μέλι της περιοχής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button