Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
Home design
ΑρχικήΧρήσιμαΚάνε τις αλλαγές που χρόνια αναβάλλεις!

Κάνε τις αλλαγές που χρόνια αναβάλλεις!

Σχετικά

Περισσότερα

Όλοι άνθρωποι ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου ή ηλικίας έχουν κάποιες αδυναμίες. Φυσικά, εδώ δεν μιλάμε για την αγάπη και τη συμπόνοια και τη συμπάθεια που νιώθουμε για άτομα της οικογένειάς μας ή για τους συντρόφους μας. Εδώ θα ασχοληθούμε μόνο με τα υλικά αγαθά που μας ελκύουν τόσο πολύ που πολλές φορές καταλήγουμε να ξοδεύουμε αρκετά χρήματα σε αυτά χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Αν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα πολύ γενικό διαχωρισμό στα προϊόντα που «τραβάνε» σα μαγνήτης τους άντρες αλλά και τις γυναίκες, θα διαπιστώναμε πως δεν είναι σχεδόν ποτέ τα ίδια αλλά το πάθος τους για αυτά είναι χαρακτηριστικό και στις δύο περιπτώσεις.

Οι άντρες από τη μία πλευρά έχουν μια ιδιαίτερη κλίση προς τα (γρήγορα) αυτοκίνητα και τα αξεσουάρ αυτών αλλά συχνά και για τα ρολόγια, τα παπούτσια ή τα ρούχα. Έτσι, ουκ ολίγες φορές με το που πληρωθούν από τη δουλειά τους, σπεύδουν να ψωνίσουν ενδύματα, υποδήματα και φυσικά διάφορα είδη για το όχημα ή τα οχήματα τους. Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τους αναβάτες δίκυκλων που είναι πραγματικά «ερωτευμένοι» με το δίτροχό τους. Αυτές είναι οι συνηθέστερες των κατηγοριών για τις οποίες δείχνει ισχυρή προτίμηση το ανδρικό φύλο.

Καναπές

 

Το γυναικείο φύλο, από την άλλη πλευρά, έχει κάποιες διαφορές αλλά και αρκετές ομοιότητες με το ανδρικό ως προς τα ψώνια που κάνουν σε εβδομαδιαία βάση. Μπορεί οι γυναίκες να αρέσκονται να ψωνίζουν πιο συχνά ρούχα και παπούτσια από ότι οι άνδρες αλλά συνήθως αγοράζουν λιγότερα και πιο φθηνά πράγματα τη φορά. Οι άνδρες πάλι θέλουν να αγοράζουν «μια και καλή» και αν και ψωνίζουν μια ή δυο φορές το μήνα ή το δίμηνο τις περισσότερες φορές σπαταλούν πάρα πολλά χρήματα. Επανερχόμενοι στις γυναίκες, αυτές δείχνουν να λατρεύουν τα κοσμήματα όπως είναι τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια, τα κολιέ κλπ. αλλά και τα ρολόγια χειρός και τα καλλυντικά κάθε τύπου. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι τα δύο φύλα, παρότι αιωνίως μαλώνουν και τα ξαναβρίσκουν, έχουν περισσότερα κοινά από όσα νομίζουν ή θέλουν να πιστεύουν.

Υπάρχει όμως ένας τομέας που ανεξαρτήτως αν κάποιος τον συμπαθεί ή όχι πρέπει να αφιερώνει χρόνο και χρήμα για αυτόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μιας και είναι μέρος της καθημερινότητας του καθενός. Ο λόγος φυσικά για το σπίτι στο οποίο διαμένουμε είτε ως μόνιμη κατοικία είτε ως εξοχική. Δεν μπορούμε να διατηρούμε επ’ άπειρον τα ίδια έπιπλα ή τα ίδια αξεσουάρ ή την ίδια διακόσμηση. Είτε μας αρέσει είτε όχι ο χρόνος είναι αμείλικτος και περνάει για όλους και για όλα. Έτσι, όσο και αν δε θέλουμε να αποχωριστούμε τις παπουτσοθήκες ή τους καναπέδες μας μάλλον ήρθε η ώρα. Για να δούμε όμως τι πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την αγορά τους.

Καταρχήν, το να αγοράσεις καναπέδες μπορεί να φαίνεται ασήμαντο και συνηθισμένο για κάποιους. Ωστόσο, μόνος ένας ποιοτικός καναπές θα μας ξεκουράσει πραγματικά καθώς εμείς παρακολουθούμε την αγαπημένη μας τηλεοπτική σειρά ή τις απογευματινές ειδήσεις ή απλά κοιμόμαστε εκεί κατά τις μεσημεριανές ώρες. Στην αγορά υπάρχουν λύσεις για όλα τα πορτοφόλια μιας και οι τιμές ξεκινούν από λιγότερα από 100€ και μπορούν να «σκαρφαλώσουν» έως και τα 1.500€ ή και παραπάνω. Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα με την αγορά αυτή οι καναπέδες κατηγοριοποιούνται σε διθέσιους, τριθέσιους και γωνιακούς.

Περνάμε τώρα στις παπουτσοθήκες. Αυτές δεν υπάρχουν σε όλα τα σπίτια μιας και κατά την αποπεράτωση των εργασιών και της επίπλωσης του χώρου, αυτές συνήθως δεν συγκαταλέγονται στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτό φυσικά είναι μια μεγάλη παράλειψη αφού το ζευγάρι σταδιακά διαπιστώνει πως έχει αρκετά παπούτσια που χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά και η αποθήκευση κάτω από κρεβάτια και λοιπά έπιπλα σίγουρα δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Αν μάλιστα οι ένοικοι αποκτήσουν και απογόνους σίγουρα θα χρειαστούν μια ή και περισσότερες παπουτσοθήκες. Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε να προτιμούμε μόνο επώνυμες εταιρείες του χώρου για έπιπλα με διάρκεια. 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design