home design 800x400
home design 1170Χ320

Η εξωτική παραλία της Πελοποννήσου που θυμίζει Καραϊβική

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

Η τεράστια ατελείωτη παραλία μήκους τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου με νερά που σχηματίζουν μοναδικά πράσινα και τιρκουάζ χρώματα αφήνουν άφωνο όποιον φτάνει εδώ για πρώτη φορά. Φυσικά δεν είναι άλλη από τον φημισμένο Σίμο στην Ελαφόνησο. Μία από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Ο Σίμος είναι ουσιαστικά δύο παραλίες σε μία, απέναντι από τα Κύθηρα, στον κόλπο των Βατίκων. Στη νότια πλευρά της Ελαφονήσου απλώνεται η αμμουδιά από τον Φράγκο έως το Σαρακήνικο. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες αντικριστά μεταξύ τους, που ενώνονται δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, με εξωτική ομορφιά που παραπέμπει σε Καραϊβική.

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

 

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

 

Η παραλία αυτή αφήνει στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη εμπειρία διαθέτοντας όλες τις προδιαγραφές για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Πρόκειται για μια από τις πλέον δημοφιλείς Ελληνικές παραλίες, χαρακτηριστική για την μοναδικότητά της. Το μαγευτικό δίδυμο των παραλιών που σχηματίζουν τον Σίμο γεμίζει τους θερινούς μήνες από κολυμβητές αλλά λόγω του μεγέθους της παραλίας δεν θα στριμωχτείτε.

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

 

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

 

Οι τεράστιοι αμμόλοφοι με το χρυσαφένιο χρώμα και τους κέδρους, που θα περπατήστε μέχρι να βρέξετε τα πόδια σας με το θαλασσινό νερό, αποτελούν μια ξεχωριστή εικόνα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Κάποτε ο Σίμος ήταν το σημείο αναφοράς του ελεύθερου κάμπινγκ. Σήμερα ωστόσο έχει δημιουργηθεί οργανωμένο κάμπινγκ και δεν πρόκειται να σας επιτραπεί να στήσετε ελεύθερα όπου θέλετε την σκηνή σας.

Παραλία Σίμος Ελαφόνησος

 

Απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Ελαφονήσου. Σίγουρα όχι ο μόνος λόγος για να επισκεφθείτε το νησί, αλλά αν πάτε μέχρι εκεί, φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να την τιμήσετε.

Δείτε μία άποψη του Σίμου από drone όπως καταγράφηκε πέρσι από τους κορυφαίους του είδους, το haanity:

Πώς θα πάτε

Πρώτα θα πρέπει να φθάσετε οδικώς μέχρι την Πούντα Λακωνίας, σε απόσταση 323 χιλιομέτρων από την Αθήνα και αντίστοιχα 230 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο.

Υπάρχουν 2-3 εναλλακτικές διαδρομές για να φθάσετε στον προορισμό σας με αξιόλογες ενδιάμεσες στάσεις. Η παρακάτω είναι η πιο άνετη οδηγικά και συντομότερη σε χρόνο ταξιδιού, αλλά όχι η πιο ενδιαφέρουσα σε εικόνες, παραστάσεις και τοπία.

Η πρόσβαση στην Ελαφόνησο γίνεται με πολύ τακτικά και μέχρι αργά το βράδυ τους θερινούς μήνες δρομολόγια Ferry Boat, τη λεγόμενη «παντόφλα», που περνούν απέναντι μέσα σε λίγα λεπτά από το μικρό λιμανάκι της Πούντας.

ferry boat Ελαφόνησος

 

Ελαφόνησος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis