Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΑνεκτίμητα πλάνα από την Αρχαία Τίρυνθα του 1967

Ανεκτίμητα πλάνα από την Αρχαία Τίρυνθα του 1967

Σχετικά

Περισσότερα

Αναμνηστικά πλάνα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας, κατά την διάρκεια οικογενειακής εκδρομής στην Αργολίδα το 1967, παραθέτει η Aylon Film Archives.

Το φιλμ ανοίγει με την συντροφιά να περπατάει σε μια από τις σήραγγες των Κυκλώπειων τειχών στην Αρχαία Ακρόπολη της Τίρυνθας. Παρατηρούμε πως οι στοές είναι αψιδωτές κατά την Μυκηναϊκή τεχνοτροπία.

Μέσα από μια οχυρωματική αψίδα λήψεις από τις Αγροτικές φυλακές του Ναυπλίου και πίσω αμυδρά το Ανάπλι.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από το διάδρομο που σε κατευθύνει στην πύλη και τα χαλάσματα από το άλλοτε οχυρό, μάρτυρες της υστεροελλαδικής περιόδου.

Η Ακρόπολη της Αρχαίας Τίρυνθας βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ναυπλίου χτισμένη σε βραχώδη λόφο ύψους 16 μέτρων. Ο αρχαιότερος οικισμός χρονολογείται από το 5.000 π.Χ. περίπου και από την πρώιμη εποχή του Χαλκού διασώζονται ενδείξεις για μια σειρά αψιδωτών κτιρίων, και ενός κυκλικού στο ψηλότερο σημείο του λόφου. Η οχυρωματική κατασκευή (Κυκλώπεια Τείχη), ολοκληρώνεται στα τέλη του 13ου π.Χ. αιώνα.

Η αρχαιολογική έρευνα της αρχαίας Τίρυνθας είναι στενά συνδεδεμένη με το όνομα του Ερρίκου Σλήμαν. Το τέλος της ακρόπολης ήρθε περίπου το 1200 π.Χ. από καταστροφικό σεισμό και πυρκαγιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια