Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΗ επιδημιολογική προσέγγιση 10 χωρών για τον κορωνοϊό

Η επιδημιολογική προσέγγιση 10 χωρών για τον κορωνοϊό

Σχετικά

Περισσότερα

Μελέτη από τον Λεωνίδα Ζ.Κουτσογιάννη, Οικονομολόγο Μελετητή περί της επιδημιολογικής προσέγγισης 10 χωρών για τον Κορωνοϊό.

Λεωνίδας Κουτσογιάννης

 

Χρήση Δεδομένων: Επιλέγονται οι θάνατοι ως στοιχείο μέτρησης επειδή ως μέγεθος προκύπτει με δεδομένη την πιστότητα των ιατρικών υπηρεσιών σ’ όλες τις υπό εξέταση χώρες.

Δεν επιλέγονται τα κρούσματα επειδή δεν συμπεριφέρθηκαν όλες οι χώρες με τον ίδιο τρόπο ως προς την συλλογή στοιχείων και την προληπτική υγειονομική προστασία.

Ο προσδιοριμός της κατάταξης με βάση την πυκνότητα ανά τετραγωνικά χιλιόμετρα (Κm 2) διευκολύνει την κατανόηση & εξηγεί τις διαφορές της επιδημιολογικής συμπεριφοράς του covid-19 ανά χώρα. Δηλαδή, άλλη πληθυσμιακή πυκνότητα έχει η Β. Ιταλία με την αναπτυγμένη οικονομία, τους τουριστικούς επισκέπτες των δεκάδων εμποροβιομηχανικών εκθέσεων και ως εκ τούτου πολλούς θανάτους λόγω πολλών κρουσμάτων που υγειονομικά δεν προλάβαιναν και άλλη η μη αναπτυγμένη Ν. Ιταλία η οποία δεν φέρεται να έχει την ίδια επιδημιολογική εξάπλωση.

 

Συμπεράσματα: Η χώρα με τις πλέον εξαιρετικές επιδόσεις, που μπορεί μάλιστα να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει υγειονομική ασφάλεια στους πολίτες της, στο υπό εξέταση δείγμα έως σήμερα 4/5/20, είναι η Ν. Κορέα, η οποία αν και έχει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα, έχει αντιθέτως τους λιγότερους θανάτους ανά Κm 2 & ανά εκατομ. κατοίκων. Την 2 η καλύτερη επίδοση έχει η Γερμανία. Τις χειρότερες επιδόσεις έχουν το Βέλγιο με την Αγγλία & ακολουθούν η Ισπανία, Αμερική. Γενικά όπου η τιμή της 1ης στήλης στις κατατάξεις είναι μικρότερη από τις 2 επόμενες, τότε η επιδημιολογική εξάπλωση δεν είναι αρνητική ως στατιστικό μέγεθος…!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design