Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομίαΟ κορωνοϊός δεν «τρώει» τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο, Νέα Κίο και Καλαμάτα

Ο κορωνοϊός δεν «τρώει» τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο, Νέα Κίο και Καλαμάτα

Σχετικά

Περισσότερα

Με στόχο να πετάξουν τα πρώτα υδροπλάνα πάνω από τις θάλασσες εντός του 2020, προχωρούν οι διαδικασίες για τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο, Νέα Κίο και Καλαμάτα.

Η εταιρία Hellenic Seaplanes βαδίζει με στόχο να μπορέσει να ενεργοποιήσει την αγορά του υδροπλάνου στον χώρο των ελληνικών μεταφορών, όπως δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HellenicSeaplanes Νικόλας Χαραλάμπους:

Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για το 2020.

Η Hellenic Seaplanes, πλήρως εναρμονισμένη με το περιεχόμενο του νέου νόμου περί ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων (v.4663/2020), ολοκλήρωσε μεταξύ άλλων την επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που αφορούν έργα που έχει αναλάβει έως τώρα και στη συνέχεια προέβη στην κατάθεσή τους στο Υπουργείο.

 

Σε αυτά περιλαμβάνεται και το υδατοδρόμιο στην Καλαμάτα.

Παράλληλα, προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους αναφερόμενος στις αναβολές που φέρνει ο κορωνοϊός στην έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας δήλωσε:

Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού και από αυτόν τον κλοιό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο επιχειρηματικός κόσμος. Αναφορικά με τον κλάδο μας (τον κλάδο των υδροπλάνων) η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων επισφραγίστηκε με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Hellenic Seaplanes οφείλει να ακολουθήσει τον σχεδιασμό της, παρά τις καθυστερήσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες, με μόνο στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις με υδροπλάνο ξανά στην Ελλάδα, μέσα στο 2020.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια