Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Κοινωνία Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της «Μαύρης Χήρας» - Γιατί κοιτούσε αποσβολωμένη η...

Ραγδαίες εξελίξεις στη δίκη της «Μαύρης Χήρας» – Γιατί κοιτούσε αποσβολωμένη η Νικολούλη

Σχετικά

Περισσότερα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Από τις 9 το πρωί εξεταζόταν ο αξιωματικός της Ασφάλειας Ναυπλίου που συμμετείχε στις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Εξιστόρησε όλα όσα έγιναν τον βράδυ που η χήρα της Κοιλάδας ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγο της. Η πρόεδρος ζήτησε από τον αστυνομικό να εξηγήσει στο ακροατήριο πως λειτουργεί το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό, το οποίο είχε μεταφερθεί στο δικαστήριο μετά από αίτημα της από το Αρχείο Πειστηρίων. Ο μάρτυρας ανέλυσε λεπτομερώς τη λειτουργία του και είπε πως πρόκειται για ένα μικρό εύκολο στη χρήση του όπλο, παρά την παλαιότητα του.

«Γεμίζεις, οπλίζεις, πατάς…», τόνισε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμα πως η κατηγορούμενη θα μπορούσε να έχει επεξεργαστεί το συγκεκριμένο όπλο καθώς κινούνταν με άνεση και συχνά στο σπίτι που διαπράχθηκε το έγκλημα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κ. Αλέξης Κούγιας, δήλωσε σχετικά: «Ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε το όπλο του εγκλήματος στο δικαστήριο, οι συνήγοροι της κατηγορουμένης ισχυρίστηκαν πως  είναι δύσκολο στη χρήση του, ενώ η ίδια είπε στο δικαστήριο πως δεν το έχει δει ποτέ στη ζωή της. Αναρωτιέμαι πως γίνεται η πλευρά της υπεράσπισης να γνωρίζει πως πρόκειται για ένα δύσκολο όπλο, ενώ η κατηγορουμένη αρνείται ότι το έχει δει…»

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Έδρας ανέφερε πως οι υποψίες των Αρχών  δεν στράφηκαν αμέσως  στη σύζυγο του θύματος και υπήρχε η γενικότερη πεποίθηση πως ο καπετάνιος αυτοκτόνησε. Η σύζυγος του θύματος δεν εξετάστηκε για το αν είχε πυρίτιδα στο χέρι της ή ίχνη πάλης στο σώμα της.

Ο ίδιος που μαζί με άλλους συναδέλφους είχαν εντολή για συλλογή στοιχείων είπε πως δεν βρήκαν ιδιαίτερη βοήθεια από την κοινωνία της Κοιλάδας την οποία χαρακτήρισε κλειστή. Όλες οι πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν, έκαναν λόγο για τσακωμούς ανάμεσα στο ζευγάρι. Μάλιστα υπήρξε ένα καβγάς μεταξύ τους το  βράδυ πριν το έγκλημα.

Η έρευνα δεν φανέρωσε στοιχεία αντιπαλότητας μεταξύ του θύματος και κάποιου τρίτου. Στη συνέχεια προέκυψε ένας αυτήκοος μάρτυρας που είπε πως λίγο πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να εκλιπαρεί. Φίλη του θύματος αποκλείστηκε καθώς φάνηκε από κάμερες ασφαλείας πως την επίμαχη ώρα βρισκόταν αλλού.

Τόνισε πως η κατηγορούμενη μπήκε στο κάδρο όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Οι αστυνομικοί γρήγορα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μιλούσε με ακρίβεια για μια κατασκευασμένη ιστορία, ένα «ποίημα», που είχε πλάσει σχετικά με το τι είχε κάνει την επίμαχη ημέρα.

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη μέρα της ομολογίας. Όπως είπε κρίθηκε τότε σκόπιμο από τις Αρχές να προσαχθεί η κατηγορουμένη για διευκρινήσεις.

«Εγώ παρέμεινα στο χώρο που εξεταζόταν για επιτήρηση. Οι συνάδελφοι της έθεσαν υπόψιν τα στοιχεία που είχαν προκύψει και τις αντιφάσεις στις οποίες είχε υποπέσει. Όταν πλέον δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί, ομολόγησε πως είχε διαπράξει το έγκλημα και ζήτησε να έρθει εισαγγελέας που έφθασε λίγο αργότερα. Μάλιστα εκείνη τη μέρα οι συνάδελφοι είχαν καλέσει στο τμήμα για συμπληρωματική κατάθεση την μητέρα και την αδελφή της. Τις ενημέρωσαν ότι ομολόγησε και δεν εξετάστηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

Η Αγγελική Νικολούλη η κατάθεση της οποίας θεωρήθηκε καίρια στο πρώτο δικαστήριο, καθώς από την πρώτη στιγμή μέσα από το «Τούνελ», είχε αναδείξει τον ύποπτο ρόλο της χήρας του καπετάνιου, δεν πρόλαβε να εξεταστεί όπως είχε προγραμματιστεί. Καθόταν σιωπηλή στα έδρανα των μαρτύρων, κοιτώντας αποσβολωμένη, και τελικά επιστρέφει στην Αθήνα χωρίς να έχει συνεισφέρει στο έργο της Δικαιοσύνης. Η δημοσιογράφος θα καταθέσει τελικά στις 22 Μαΐου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Συνολικά, στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από είκοσι μάρτυρες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί ο πατέρας, η αδελφή του θύματος και μία φίλη του.

Η  πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε αίτημα, που αποδέχτηκε και η πολιτική αγωγή, να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και ο γαμπρός της κατηγορούμενης, καθώς και γείτονες του ιδιοκτήτη του σπιτιού που έγινε το έγκλημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού,  βρέθηκε θανάσιμα χτυπημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού ενός φίλου του. Το περίστροφο με το οποίο πυροβολήθηκε, ανήκε στον ίδιο φίλο και ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το σκηνικό του εγκλήματος ήταν στημένο ώστε να μοιάζει με αυτοκτονία, κάτι που οι τοπικές αστυνομικές Αρχές δεν κατάλαβαν από την αρχή και αποδέχτηκαν αυτή την εκδοχή με συνοπτικές διαδικασίες. Η αδερφή του θύματος και η οικογένειά του δεν πείστηκαν ποτέ από το όλο σκηνικό. Η κακή συμβίωση του καπετάνιου με την σύζυγό του και οι εξωσυζυγικές σχέσεις που υποψιαζόταν ότι είχε, τους έκανε να αναζητήσουν την αλήθεια στο «Φως στο Τούνελ». Η επιτόπια έρευνα της εκπομπής , η παρουσία της συζύγου στο «Τούνελ» και οι μαρτυρίες των φίλων του θύματος ήταν άκρως αποκαλυπτικές.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου, η χήρα ομολόγησε την δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου παρουσία εισαγγελέα , αλλά μετά την πήρε πίσω, αρνούμενη να την υπογράψει.

Μετά από συνεχείς αναβολές και εντάσεις με τους δικηγόρους της κατηγορούμενης που στράφηκαν μέχρι και εναντίον της έδρας του δικαστηρίου, ήρθε η καταδίκη.

Μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες μίας περιπετειώδους ακροαματικής διαδικασίας, η σύζυγος του καπετάνιου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν τα αντίγραφα της δικογραφίας στον εισαγγελέα Ναυπλίου. Μετά από καιρό η εισαγγελία Ναυπλίου διέταξε έρευνα για να διαπιστώσει την εμπλοκή ή όχι τρίτου προσώπου στην υπόθεση, η οποία εξετάζεται μέχρι και σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια