Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοίκησηΑνάσα για την Μεγαλόπολη

Ανάσα για την Μεγαλόπολη

Σχετικά

Περισσότερα

«Το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου αποτελεί αναμφίβολα συγκριτικό μας πλεονέκτημα και βασικό εργαλείο εκπλήρωσης της βασικής μας πολιτικής προτεραιότητας για ενίσχυση και ανάπτυξης της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων και παράδοσης στην κυκλοφορία της συνδετήριας οδού της Μεγαλόπολης με τον αυτοκινητόδρομο, την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ιδιαίτερα τη μεγάλη παρεμβατικότητα, τη δεκδικητικότητα και την αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ολοκλήρωση του οδικού άξονα, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της παραχωρησιούχου εταιρείας, και υπενθύμισε τις ενέργειές του από τη θητεία του ως Βουλευτής Αρκαδίας και Υπουργός Πολιτισμού για την υλοποίηση του έργου αυτού.
 

«Εύχομαι η καινούργια αυτή συνθήκη να βελτιώσει και να ανταποδώσει πολύ γρήγορα όλες τις απώλειες αυτών των χρόνων, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο» σημείωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή αρχή ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν «σε όλες αυτές τις λαϊκιστικές αντιλήψεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε μια καταστροφική αντίληψη «Δεν Πληρώνω». Αν δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της παραχώρησης θα δημιουργούσαν επιπλέον δυσμενή οικονομικά βάρη στους πολίτες».

Ειδική μνεία έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στον πρωτεργάτη αυτού του μοντέλου «που ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά στη χώρα μας, τον τέως Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά» και συμπλήρωσε ότι αυτός ο οδικός άξονας, η παραχώρηση του Μορέα, ήταν μια παραχώρηση, μια πολιτική πρωτοβουλία που στηρίχθηκε σε μια εμπνευσμένη λογική, η οποία ήθελε να διευκολύνει χρηματοδοτικά τη δυνατότητα όλων αυτών των σπουδαίων έργων, ιδιαίτερα δε αυτού του σημαντικού οδικού άξονα που ενώνει την Αθήνα με την Τρίπολη, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, το Άργος, το Ναύπλιο, την Κόρινθο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με βελτιωμένο το επίπεδο ασφάλειας.
 

Ξεχωριστή αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και την ανάδοχο εταιρεία σε ότι αφορά τις εκκρεμείς υποχρεώσεις που πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν, έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί κρίσιμες δυνατότητες και να υλοποιεί σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών και επισκεπτών της Πελοποννήσου. 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design