Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Πολιτισμός Βία και Ανεκτικότητα στις ΕΗΠΚ 2015

Βία και Ανεκτικότητα στις ΕΗΠΚ 2015

Σχετικά

Περισσότερα

Οι ΕΗΠΚ θεσπίστηκαν ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Οι εκδηλώσεις σ’ όλες τς περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιούνται κάτω από το σύνθημα “Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά” και σε αυτές συμμετέχουν και οι 50 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού.

Οι ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το  θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο “Βία και Ανεκτικότητα”.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου μπορούν όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν με δωρεάν είσοδο το Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας  και τον αρχαιολογικό χώρο Ιερού Αλέας Αθηνάς.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας καλεί τους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αρκαδίας, ενός τόπου που στο πέρασμα των αιώνων αποτέλεσε σκηνικό πολλών βίαιων συγκρούσεων αλλά ταυτόχρονα έχει να επιδείξει αξιοσημείωτες προσπάθειες συγκρότησης συλλογικής πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας.     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια