Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΜπλόκο στις Κυριακές βάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους

Μπλόκο στις Κυριακές βάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους

Σχετικά

Περισσότερα

Απ’ ότι φαίνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικο όσο θα ήθελαν οι εμπόροι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Άργους, συν του ότι τους τρώει και το ρεπό, χωρίς να τους αποφέρει απτά αποτελέσματα από θέμα εσόδων. Αν και θεωρητικά τις Κυριακές είναι ευκολότερο για τον κόσμο να κάνει μια βόλτα για ψώνια, μάλλον το πρόβλημα δεν είναι η μέρα αλλά το πορτοφόλι!

“Σήμερα, οι έμποροι μπορούν να ανοίγουν τα μαγαζιά τους Δευτέρα ως Σάββατο, 96 ώρες την εβδομάδα, που είναι ΗΔΗ οι περισσότερες στην Ευρώπη. Όσο για τις τουριστικές περιοχές, ΗΔΗ τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν και Κυριακές.

• Η κυβέρνηση παραβιάζει τον ίδιο το νόμο που μόλις ψήφισε και σύντομα θα αποφασίσει να ανοίγουν κάθε Κυριακή όλα τα μαγαζιά σε όλη τη χώρα. Όπου εφαρμόστηκε το μέτρο ως σήμερα, ο τζίρος και η απασχόληση ΔΕΝ αυξήθηκαν.

• Εμείς που ζούμε κάθε μέρα στην αγορά καταλαβαίνουμε ότι αν τελικά ανοίξουν όλες τις Κυριακές όλα τα μαγαζιά, κατά σειρά θα συμβούν τα εξής:

Την Κυριακή, οι μικρομεσαίοι έμποροι θα προσπαθήσουν να ανοίξουν για να αντέξουν τον ανταγωνισμό των mall και των πολυκαταστημάτων.

Τη…Δευτέρα, το λειτουργικό κόστος θα έχει ήδη αυξηθεί δυσβάστακτα.

Την…Τρίτη, έμποροι και υπάλληλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν τη μόνη ελεύθερη μέρα τους.

Την…Τετάρτη, θα έχουν πλέον καταλάβει όλοι ότι η συνολική κατανάλωση ΔΕΝ αυξάνεται -τα χρήματα λείπουν από τον κόσμο, όχι ο ελεύθερος χρόνος για ψώνια…

Την…Πέμπτη και την…Παρασκευή, ο ένας μετά το άλλον οι μικρομεσαίοι έμποροι δεν θα αντέχουν και θα βάζουν λουκέτο.

Το Σάββατο οι υπάλληλοι θα έχουν χάσει τη δουλειά τους και η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο.

Και τελικά, την…επόμενη Κυριακή, οι μόνες κερδισμένες θα είναι όσες πολύ μεγάλες επιχειρήσειςθα ανοίγουν κάθε μέρα με υψηλότερες τιμές, υπαλλήλους που θα παίρνουν μισθούς πείνας και χωρίς ανταγωνισμό από αυτούς τους ενοχλητικούς μικρομεσαίους εμπόρους…”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design