Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομίαΚρυψώνα εκατομμυρίων το Κρανίδι

Κρυψώνα εκατομμυρίων το Κρανίδι

Σχετικά

Περισσότερα

Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστές επιχειρηματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό ήρθε στο φώς μετά απο έρευνες του ΣΔΟΕ σε offshore με έδρα το Κρανίδι Αργολίδας. 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, άντρες του ΣΔΟΕ, έφτασαν σε εφοπλιστικά γραφεία στην Ελβετία και το Λονδίνο, άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς και συνεργάστηκαν με υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταφέρνοντας να πιάσουν ένα μέρος έστω της μεγάλης φοροδιαφυγής.
 
Χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι: “Ιδιοκτήτης offshore με έδρα το Κρανίδι και γραφεία στο Λονδίνο δεν είχε δηλώσει ποτέ τίποτα στην Εφορία και ως εκ τούτου δεν είχε πληρώσει ποτέ έστω 1 ευρώ φόρο, ενώ οι οφειλές του ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ”.
 
Οι ελεγκτές έψαξαν κωδικό προς κωδικό την πορεία του χρήματος σε τράπεζες της Ελλάδας, της Ευρωζώνης, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας.
 
Απο το ρεπορτάζ προκύπτει ότι , οι ελεγκτές έλεγξαν μια προς μια τραπεζικές επιταγές που κατατέθηκαν σε Ελληνικές τράπεζες και ακολούθησαν την περίεργη διαδρομή εμβασμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απο τράπεζα σε τράπεζα.
 
Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής διερευνήθηκαν απο το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και διαβιβάστηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες, ενώ η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο του Εισαγγελέα.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια