Δεν ξέρω, δεν απαντώ από Σταθάκη για Γ.Π.Σ. και ΣΧΟΟΑΠ Ναυπλίου

Απάντηση έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκης, σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Μανιάτη, σε σχέση με την πορεία εξέλιξης του ΓΠΣ και του ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία αρμόδιοι να ενημερώσουν την εθνική αντιπροσωπεία επί του ζητήματος είναι η οικεία Δημοτική Αρχή και η αρμόδια αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

 
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει, η ΝΔ ζηλεύει!

Με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε η νέα «επιτυχία» της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ: το ξεπουλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που θα δοθεί κατά 67% στην  ένωση εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS». Με δυο λόγια: στον όμιλο συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη και γαλλογερμανικά κεφάλαια. Πανηγυρίζουν μάλιστα για την «βελτιωμένη προσφορά» που «ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ», μόνο που στην πραγματικότητα αφορά 231.926.000 ευρώ (αυτό είναι το… οικονομικό τιμημα), που θα πάνε κατευθείαν στην μαύρη τρύπα του χρέους και στις τσέπες των δανειστών.

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας υπέρ του τρένου

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας στηρίζει τον αγώνα της πρωτοβουλίας πολιτών για επαναλειτουργία τώρα του τραίνου στην Αργολίδα. «Ζητάμε την σιδηροδρομική σύνδεση του νόμου με την Κόρινθο και την Αθήνα ώστε να ξαναμπεί η Αργολίδα στο σιδηροδρομικό χάρτη της χώρας», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτουν τα μέλη του κόμματος: «Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την εγκατάλειψη και υποβάθμιση του ΟΣΕ ώστε να καταστεί πιο εύκολη η εκποίηση του ειναι τεράστιες και εντάσσονται στο σχέδιο για ξεπούλημα συνολικά της δημόσιας περιουσίας». 

Ενότητα μέσα από τις εσωκομματικές διαφωνίες

Στον Alpha 9.89 και στους Λ. Βασιλάκου & Ν. Καμακάρη έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Μανιάτης βλέποντας ευκαιρία για ενότητα μέσα από τις εσωκομματικές διαφωνίες.


Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Α. ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Το ΠΑΜΕ Αργολίδας καλεί σε σύσκεψη

Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καλεί όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα του νομού, τις Επιτροπές Αγώνα και τους εργαζόμενους, σε σύσκεψη την Τέταρτη 26 Απριλίου, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, στις 8 το βράδυ, με θέμα την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

«Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας», αναφέρει στην πρόσκλησή του το ΠΑΜΕ.
 

Η ενσωμάτωση των ΑΠΕ και ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΔΕΗ

Μια σειρά ερωτημάτων και παρεμβάσεων έκανε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στη συνεδρίαση με θέμα την έκθεση πεπραγμένων  της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και την ακρόαση του προέδρου της.

Κόφτης στις συντάξεις των αγροτών αλλά από το 2025

Το πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα μας ενημέρωσε ότι δημοσιεύτηκε η διευκρινιστική εγκύκλιος Πετρόπουλου λύνοντας ένα γρίφο που απασχολούσε χιλιάδες αγρότες.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα