Τα «μωρέλια» πάνε από Ναύπλιο στη Νέα Σμύρνη

Ο ''Κοινός Λόγος και Αλλες Αφηγήσεις'' ταξιδεύει στην Εστία Νέας Σμύρνης (Κ. Παλαιολόγου 1) στις 4 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο με ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. 
 
Η Παράσταση:
''Να σώσουμε τα μωρέλια μωρεεε … ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Έλλης Παπαδημητρίου ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ….

Στο επίκεντρο των αφηγημάτων ΜΙΚΡΑΣΙΑ- ΚΑΤΟΧΗ – ΕΜΦΥΛΙΟΣ αλλά και ΛΕΣΒΟΣ 2015

60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης αναβιώνουν στο Ναύπλιο

Εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο με αφορμή τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης. Ομιλητής θα είναι ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 

Θέατρική παράσταση «Ο θάνατός σου η ζωή μου» στο Άργος

Το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Άργους Μυκηνών παρουσιάζει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου  "Ο θάνατός σου Η ζωή μου" σε σκηνοθεσία του Τάκη Τσαρσιταλίδη.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της ΚΕΔΑΜ. Τη μουσική έχει κάνει ο Δ. Κελέσης, τα κοστούμια η Κ. Νταβίλη, τα σκηνικά η Ε. Ορφανού.

«...Αξίζει, αλήθεια, να πατήσει κανείς επί πτωμάτων για να επιτύχει το σκοπό του; Και είναι τελικά το χρήμα σημαντικότερο από μια καθαρή συνείδηση;»...

Τιμούν την μουσική παράδοση στο Άργος

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», σε συνεργασία με τα τοπικά παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων στην Πελοπόννησο, διοργανώνουν για την περίοδο 2016-2017 έναν κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης στην εποχή της κρίσης.

Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε:

Ξεκινούν οι Ομάδες Προφορικής Ιστορίας Ναυπλίου

To Σωματείο Θεατροδρόμιο Ναυπλίου  στα πλαίσια του 1ου Ετήσιου Φεστιβάλ Αφήγησης και η Δημόσια  Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», συνδιοργανώνουν σεμινάριο Δημιουργίας Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ). 

Χώρος σεμιναρίου: Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

Χρόνος σεμιναρίου: 

Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων «Δρόμος» στο Άργος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας μας προσκαλεί στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Δρόμος» του Πέτρου Κουτσιαμπασάκου (εκδόσεις Πατάκη), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου στο νέο θέατρο της  Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης, στο Άργος (Οδός Οδυσσέα Ανδρούτσου 13) με ώρα έναρξης 7.00 μ.μ.
 

Το μενού για τους φυσιολάτρες της Αργολίδας

Η Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας εξορμεί στη φύση από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούλιο σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΜΑΡΤΙΟΣ
12 Μαρτίου: Μαίναλο – χιονοδρομικό – Οστρακίνα – Λεβίδι.
26 Μαρτίου: Δάσος Σκιρίτιδας – Μονοπάτι Βλαχοκερασιάς.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
8-9 Απριλίου: Διήμερη στα φαράγγια του Λεωνιδίου, δράση με τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού.
29-1 Μαΐου: Πρωτομαγιά στους καταρράκτες Νεμούτας και στην Λαμπεία (Δίβρη) Ηλείας.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα