Από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου στον Πειραιά

Ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες. Παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο, περνώντας από την Πύλη Ε7 του Πειραιά. Μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο βασισμένη σε 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο, σε μαρτυρίες εργαζόμενων / εθελοντών στις δομές αλληλεγγύης που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, και σε άλλα ντοκουμέντα.

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους εκθέτουν τα έργα τους

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους μας καλεί στην έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του, που θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου (19:30) στην αίθουσα του «κύκλου αναγέννησης» (Ινάχου 127) στο Άργος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Ώρες λειτουργίας: 9:00π.μ. έως 2:00μ.μ. και 6:00μ.μ. έως 9:00μ.μ.
 

Η «Ελληνική Παράδοση» το γλεντά στο Άργος

Ο σύλλογος «Ελληνική Παράδοση» θα πραγματοποιήσει την ετήσια μουσικοχορευτική του εκδήλωση με τίτλο «Αναστορούμαι και ζητώ...Θύμησες και σκοποί στο χοροστάσι της λαϊκής μας παράδοσης», με την συμμετοχή όλων των χορευτικών του ομάδων, την Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου Άργους.
 

Η μουσική ως κοινός ευρωπαϊκός πολιτιστικός δεσμός

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου που εδρεύει στο Ναύπλιο συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, προς τιμήν της  «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής», το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης και ώρα 20:30, προβάλλοντας τη μουσική ως κοινό ευρωπαϊκό πολιτιστικό δεσμό. 

Ομιλίες και χοροί στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «Ευαγγελίστριας» Ναυπλίου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων μας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Δευτέρα 3 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο, π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, με θέμα: «Από τα παραμύθια του χθες, στην αλήθεια του σήμερα».

Συμμετέχουν:
α) Χορευτική ομάδα φίλων Π.Λ.Ι. (Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος)
β) Xορευτικός Oμιλος Nέας Ερυθραίας -του Kέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ)

Εκπαιδεύοντας τους γέροντες του Ναυπλίου στο Αρχαίο Δράμα

«Εντυπώσεις ενός αρχαίου Αθηναίου από την παράσταση Ικέτιδες του Αισχύλου» θα είναι ο τίτλος του θεωρητικού εργαστηρίου που θα γίνει την Δευτέρα 26 Ιουνίου (20.00-21.30) στο ΚΑΠΗ του Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Πύλη Πολιτισμού.

Θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διάλεξη από την Μαρία Μικεδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Αναβαθμίζεται η ειδική εκπαίδευση στην Αργολίδα

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών (αριθ. απόφασης 100575/Δ3/15-6-2017, ΦΕΚ 2103/τ.Β’/19-6-2017) μετατρέπονται σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια τα μέχρι σήμερα λειτουργούντα ως Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και καθορίζονται οι τομείς και οι ειδικότητες σε αυτά, που για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ορίζονται ως ακολούθως:

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα