Η Κίος μέσα από το «Νιλούφερ» του Ν. Καζατζόπουλου

Ο συγγραφέας Νίκος Καζατζόπουλος μας παρουσιάζει μέσα από την ιστορία της οικογένειάς του τα γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής, της περιπλάνησής της στον ελλαδικό χώρο και της εγκατάστασης της στην Ιτέα Φωκίδας. Επίσης τους δεσμούς με την Παλαιά αλλά και την Νέα Κίο. Ο Γ.Μανινής μας αναλύει το ιστορικό κοινωνικό πλαίσιο των γεγονότων.

Γιορτή τηγανίτας στην Θερμησία

Την παραδοσιακή τηγανίτα Θερμησίας γιορτάζουν στο χωριό της Ερμιονίδας με αφορμή και το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου.  

Η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ.στην πλατεία Θερμησίας. Οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν παραδοσιακές γεύσεις φτιαγμένες από τις γυναίκες του χωριού, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με χορό και μουσική.
 

 

Η Ποιητική τριλογία του Δημοσθένη Δαββέτα στο Άργος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της τριλογίας ποίησης Στην Αγκαλιά των Άστρων του Καθηγητή Φιλοσοφίας Δημοσθένη Δαββέτα,  η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος, με ώρα έναρξης 8 μ.μ. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από συναυλία λυρικού τραγουδιού, με την ερμηνεία της υψιφώνου σοπράνο Βασιλικής Καραγιάννη, την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Άργος

Τις πόρτες του ανοίγει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στις 26 Ιανουαρίου στο Άργος και στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού 'Μέγας Αλέξανδρος" και θα διαρκέσει ως τις 29 Ιανουαρίου. Φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό».

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου στο Τολό

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, Ασχολουμένων με τον Τουρισμό, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα του ξενοδοχείου JOHN & GEORGE στο Τολό τo Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 10:45.

Θα ακολουθήσει ημερίδα σε συνεργασία με την Miele Professional με θέμα:
1. Φροντίδα ιματισμού & σκευών σε μονάδες διαμονής & εστίασης
2. «Διαφορετικό» Ελληνικό Πρωινό και δημιουργική κουζίνα από τον chef Γιώργο Γραμματικόπουλο
 

Αναβιώνουν μοιρολόγια στο Άργος

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 6.30μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει η κ. Μαρία  Παϊβανά - Καντίκα, Φιλόλογος-συγγραφέας με θέμα: «Ο θρήνος και το μοιρολόι από την εποχή του Ομήρου έως σήμερα». Μια φιλολογική προσέγγιση μέσα από Αρχαία και Βυζαντινά και Νεοελληνικά μοιρολόγια.

Θα αναγνωσθούν μοιρολόγια, θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Η κ. Μαρία Παϊβανά- Καντίκα
Γεννήθηκε  στην Κόρινθο.

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για γονείς και καθηγητές στο Ναύπλιο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, διαπιστώνοντας τις ανάγκες για τη γνώση και παροχή Πρώτων Βοηθειών στο χώρο του σχολείου διοργανώνει σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα