Ευρώπη

Τα νέα από την Ευρώπη

 

Πως μπορεί ο πολίτης να έρθει απευθείας σε επαφή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Vid)

Στις δράσεις επικοινωνίας και ενημέρωσης προς τους πολίτες που αναπτύσει σε εθνικό επίπεδο το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Λεωνίδας Αντωνακόπουλος σε συνέντευξή του στον εκδότη του anagnostis.org Άκη Γκάτζιο από το Στρασβούργο.

Κύρκος: Σε λίγο αυτοί που δουλεύουν θα είναι λιγότεροι από τους συνταξιούχους (Vid)

Συνέντευξη στον εκδότη του anagnostis.org Άκη Γκάτζιο έδωσε ο Μίλτος Κύρκος από το Στρασβούργο, θέτοντας τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης με βάση το «5ο σενάριο», και τις πολιτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για να αντιμετωπίσει η Ένωση τους δυνατούς παίχτες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ευρωβουλευτής με το Ποτάμι «Δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις γίγαντες κρατώντας τη κουβέρτα με το μέρος σου».

Ανδρουλάκης σε Άκη Γκάτζιο: Οδεύουμε σε 4ο μνημόνιο (Vid)

Συνέντευξη στο anagnostis.org και τον Άκη Γκάτζιο έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στα φαινόμενα αντιευρωπαϊσμού τα οποία, όπως επισήμανε, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολιτικές περισσότερης αλληλεγγύης και ενοποίησης.

Ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει ελλειπής έλεγχος στις αυτοκινητοβιομηχανίες με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μένει απροστάτευτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε Σόιμπλε (Vid)

O Σύριζα έπαθε Σόιμπλε. Το Εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα Συριζανέλ που βόλεψε την γραμμή Σόιμπλε και ξεπούλησε αεροδρόμια, τρένα, τράπεζες, τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων για ψίχουλα, στους όψιμους "φίλους" του, για να κερδίσει χρόνο παραμονής στην εξουσία, καταφεύγει στην προπαγάνδα τύπου Μαδούρο, όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Το παραλήρημα εναντίον Ελλήνων Ευρωβουλευτών δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης Τσίπρα, και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών τους για το Αιώνιο Μνημόνιο που φέρνουν στους Έλληνες.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στον Άκη Γκάτζιο για μεταναστευτικό, brexit και αξιολόγηση (Vid)

Η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές ως χώρα να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες και γι' αυτό δεν έπρεπε καν να έχει υπογράψει, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Brexit: Οι όροι του ΕΚ για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου

Με μεγάλη πλειοψηφία (516 ψήφους υπέρ, 133 κατά και 50 αποχές) οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν το επίσημο ψήφισμα που ορίζει τις βασικές αρχές και τις προϋποθέσεις που θέτει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων θα χρειαστεί την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ.

Έκκληση για άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών απήυθυνε, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο ΕΚ σήμερα το απόγευμα, έκκληση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σημειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και στην ευρωζώνη. Πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν για ακόμη μία φορά στην απουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη συζήτηση και καταδίκασαν τις προσβλητικές δηλώσεις του στον Τύπο.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Ντάισελμπλουμ

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον κ. Ντάισελμπλουμ μια επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας.
Ο κ. Ταγιάνι κατήγγειλε την άρνηση του προέδρου του Eurogroup να παραστεί στη συζήτηση και τόνισε ότι παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών.

Τα κλειστά σύνορα θησαυρίζουν τους εμπόρους του trafficking

«Η στρατηγική της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων αποτυγχάνει γιατί είναι αντιφατική. Τα κλειστά σύνορα θησαυρίζουν τους εμπόρους του trafficking κι είστε συνένοχοι!» τόνισε η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL Κωνσταντίνα Κούνεβα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η παρέμβασή της έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης προφορικής ερώτησης που κατέθεσαν 14 ευρωβουλευτές από τη GUE/NGL μαζί με 4 ακόμη ευρωβουλευτές και από τους Πρασίνους, τους Σοσιαλδημοκράτες, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους.

Τι αποφασίζει το Στρασβούργο στη σύνοδο του Απρίλη

Brexit: Οι ευρωβουλευτές καθορίζουν τους όρους για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου
Οι πολιτικές ομάδες θα παρουσιάσουν τις προτεραιότητές τους για το Brexit κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια την Τετάρτη, λίγο πριν από την έναρξη των συνομιλιών για τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Οι ευρωβουλευτές στη συνέχεια θα υιοθετήσουν ψήφισμα που θα ορίζει τους βασικούς προβληματισμούς τους και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αποχώρησης.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα