Μικροί παρατηρητές από το Ναύπλιο

Την Τρίτη 25 Απριλίου οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα Μουστού. Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης για τους 45 περίπου μικρούς μαθητές από τις τάξεις Γ΄ και Δ΄, πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, σε συνεργασία με τις δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς του Σχολείου.
 

Μνημόνιο Κύπρου - Πελοποννήσου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚυ) και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζουν τη διεύρυνση των συνεργασιών τους, ενισχύοντας περαιτέρω τις προοπτικές και τη δυναμική τους. Τη συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων,  θεσμοθέτησαν στις 20 Απριλίου, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, οι εκπρόσωποι των δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Καθηγητής Κώστας Χρίστου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚυ και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σύνεδροι από 13 χώρες αγκάλιασαν ιστορικές πτυχές του Ναυπλίου

Ολοκληρώθηκε χτες με απόλυτη επιτυχία το πενθήμερο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ.

Τόσο η παρουσία 55 συνέδρων από 13 διάφορες χώρες όσο και τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα του συνεδρίου συνετέλεσαν στην επιβράβευση των προσπαθειών του δήμου για την στήριξη του διεθνούς αυτού συνεδρίου.

Καθαρές πινακίδες στο Άργος

Η Πρωτοβουλία Clean Up Day, μετά το τέλος της πρώτης δράσης της, την Κυριακή 23 Απριλίου, θέλει πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσει τους 36 εθελόντριες και εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και συμμετείχαν στον καθαρισμό των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας του Δήμου Άργους - Μυκηνών. Η διάθεση, εκ μέρους τους, ενός κυριακάτικου ανοιξιάτικου πρωινού, είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος και της πρόθεσης των συνδημοτών για εθελοντική προσφορά για την επίτευξη κοινών, απλών και συνάμα σοβαρών, στόχων.
 

Το Τολό σε υψηλές πτήσεις! (Vid)

Μία αποκαλυπτική εναέρια βόλτα πάνω από το λιμάνι του Τολού.

Το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αργολίδας εντυπωσιάζει από ψηλά...

 

Πανοραμικό Ναύπλιο με ατραξιόν το Celestyal Nefeli (Vid)

Να γιατί το Celestyal Nefeli διάλεξε το Ναύπλιο για λιμάνι εκκίνησης της πενταήμερης κρουαζιέρας «Πανοραμικό Αιγαίο» η οποία ήδη έκανε το πρώτο της μπάρκο στις 17 του Απρίλη. 

Πανοραμικό Ναύπλιο με ατραξιόν το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises.

 

Λιμάνι για τα σκάφη και όχι για τα ΙΧ

Από τις 29 Απριλίου έως και τις 2 Μαϊου το ενδιαφέρον των brokers στρέφεται στο Ναύπλιο με το 4ο Mediterranean Yacht Show να βγάζει στη βιτρίνα για ακόμα μία φορά μερικά από τα πολυτελέστερα σκάφη στον κόσμο.

Πέρσι σημειώθηκε ρεκόρ με 75 σκάφη και 310 broker από 17 διαφορετικές γωνιές του πλανήτη να δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στην έκθεση.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα