Μουσικές νότες στη Νέα Επίδαυρο

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πρώην δημοτικού καταστήματος της Νέας Επιδαύρου στην πλατεία της Α΄ Εθνοσυνέλευσης, αποδεχόμενη την πρόσκληση των συνδιοργανωτών Δήμου Επιδαύρου, Βουλής των Ελλήνων και Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 

Τη διεύθυνση-διδασκαλία  είχε ο Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Για την Αντιγόνη ρε γαμώτο!

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τη διδασκαλία της Αντιγόνης, σύμφωνα με τις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οι οποίες είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Οι κάτοικοι της Ασίνης έφτιαξαν σκαλοπάτια προς τον Προφήτη Ηλία

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της Ασίνης οι οποίοι διαμόρφωσαν 500 σκαλοπάτια για ανάβαση στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις Μυκήνες

Το τμήμα Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΔΙΕΚ Ναυπλίου, στα πλαίσια του μαθήματος "Γενικές Αρχές Συντήρησης Μεταλλικών Αντικειμένων" και "Γενικές Αρχές Συντήρησης Οργανικών Υλικών", επισκέφτηκε το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.
 

Η εκπαιδεύτρια Καπάτου Ελένη συντόνισε την επίσκεψη και η εκπαιδεύτρια Αγγελική Μάρκου προσέφερε φιλικά τη ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου.

Μνημόνιο με το Αριστοτέλειο υπέγραψε το Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Center for Hellenic Studies – “CHS”) του Πανεπιστημίου Harvard και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν τη νέα συνεργασία «CHS Fellowships in collaboration with AUTH’s Department of Classics (Ερευνητικές Υποτροφίες του CHS σε συνεργασία με τον Τομέα Κλασικών Σπουδών του ΑΠΘ)».
 

Μετά μουσικής έκοψε την πίτα ο ΣΥΚΑΦΙΑΡ

Στην Δαλαμανάρα έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.
 

Έκοψαν την πίτα οι απόστρατοι στο Ναύπλιο

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ναυπλίου, εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το Νέο Έτος για τα μέλη τις οικογένειές της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυπλίου.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα