Στιγμές καρναβαλιού στο Ναύπλιο! (Vid)

Υπό τους ήχους των Batuca και με εικόνες από την Commedia dell' Arte ήταν εμπνευσμένο το Βενετσιάνικο καρναβάλι του δήμου Ναυπλιέων το Σάββατο 25/2.

Με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος και υπό τους ήχους της ταραντέλας, μετατράπηκε η πόλη σε μια τεράστια σάλα χορού.

Δείτε το βίντεο όπως το επιμελήθηκε ο Τάσος Οικονόμου για το CNN Greece:

 

Αποκριάτικη χοροεσπερίδα από τον «Καββαδία»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η καθιερωμένη αποκριάτικη χοροεσπερίδα του "Καββαδία", όπου φυσικά δεν έλειψε η σάτυρα και το αστείρευτο κέφι ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
 

Σήμερα ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού πρωταγωνίστησε και στο παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι, το οποίο διοργανώνει επί δεκαετίες κάθε Καθαροδευτέρα.
 

Το Ναύπλιο σε 4K! (Vid)

Πτήση με drone πάνω από το Ναύπλιο σε ποιότητα 4K. Με λήψεις που εστιάζουν περισσότερο στο θαλάσσιο και λιγότερο στο χερσαίο κομμάτι, το πιο πρόσφατο βίντεο του είδους με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2017.

Τ ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας παρουσίασε το πρόγραμμα Free Mobility

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο Φουγάρο, στο Ναύπλιο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας που σχετίζεται με την ελεύθερη πρόσβαση και τον σεβασμό στα άτομα με κινητικά προβλήματα.
 

Στους ήχους της κιθάρας το Βουλευτικό

Απόλυτη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, που διεξήχθη 17-19 Φεβρουαρίου, στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 100, ενώ κατά κοινή ομολογία, το επίπεδο τόσο των Σολίστ-Καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν, ήταν για μία ακόμη φορά πολύ υψηλό.

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, δείχνει να καθιερώνεται, ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο για τον Νομό Αργολίδας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Πόρτα στους τουρίστες που ήρθαν να δουν τα αρχαία!

Έφαγαν πόρτα όσοι τουρίστες είχαν την ατυχία να επισκεφθούν την Αργολίδα σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστοί για το κοινό. Ο λόγος, η 24ωρη απεργία των αρχαιοφυλάκων που ζητούν την διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας, όπως ισχύει μέχρι τώρα, καθώς και την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ. Παράλληλα ζητούν την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Έτοιμος να προτείνει πολιτιστικές δράσεις για το Ναύπλιο ο «Παλαμήδης»

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, προκάλεσε στον πολυχώρο «Φουγάρο» την πρώτη συνάντηση των πολιτιστικών φορέων Αργολίδας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωριστούν οι πολιτιστικοί φορείς μεταξύ τους, να δώσουν το στίγμα τους και να καταγραφούν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολιτιστικό φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2017.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα