Φονικό στην Πυραμίδα!

Στη ρίζα του λήθαργου Αρνά και στην Αγιά Μαρίνα
όπου φυτρώναν μουκαλιές και ματωμένα κρίνα…
Εκεί κοντά στην εκκλησιά δίπλα στην Πυραμίδα
μια νυχτερίδα έκραξε: «-Μάνα το φονικό το είδα».
 
Ήταν γυναίκα όμορφη, ψηλή, στο χέρι με βαλίτσα
και είπανε πως τη φωνάζανε «Ωραία Βαγγελίτσα».
Ήτανε περαστική και πήγαινε στο σπιτικό της
μα τρεις κακοί σχεδίασαν το άγριο φονικό της…
 
Από την Ερμιονίδα έφυγε στο Άργος για να φτάσει,
νύχτωσε στο Λυγουριό που έμελλε όλα να τα χάσει.
 

Δίψα εκπαιδευτικών για μάθηση

Το Σάββατο 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Τρίπολη ημερίδα με θέμα: «Καινοτόμες μορφές επιμόρφωσης/επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης συνεργασίας και συμπληρωματικότητας.

Χόρτασαν Πελοπόννησο στο Βουκουρέστι!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ελληνική - Πελοποννησιακή εβδομάδα που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pullman στο Βουκουρέστι από 12 έως 18 Ιουνίου 2017. Η εβδομάδα της Πελοποννήσου στο Βουκουρέστι διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της  Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, το Γραφείο του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι και το Ελληνο-Ρουμανικό Διμερές Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ψηφιδωτά από τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση ψηφιδωτών του Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου με τίτλο «Γνωρίστε την τέχνη του ψηφιδωτού» μέσα από το έργο του τμήματος Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων, την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Η έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολιτών του Δήμου Ναυπλιέων που από νωρίς είχαν γεμίσει το προαύλιο χώρο στο «Φουγάρο» όπου έλαβε χώρα η έκθεση.

Ζώντας τις τελευταίες μέρες της ζωής μου...

Ζώντας τις τελευταίες μέρες της ζωής μου αποφάσισα να γράψω κάτι για την ιστορία μου. Δεν είμαι κάτι σημαντικό. Ένα απλό δένδρο και μάλιστα νεραντζιά. Δεν θυμάμαι πότε με φύτεψαν. Μου έκανε όμως εντύπωση ότι ο δρόμος είχε το όνομα μιας βασίλισσας. Τα φρούτα μου δεν τρώγονται. Κανένα γλυκό του κουταλιού με πολύ πικράδα γίνονται. Καμιά φορά προσπαθεί να φάει κανένα καρπό κάποιος ξένος  επισκέπτης που με περνάει για πορτοκάλι και τον πικραίνω. Οι ρίζες μου με τα χρόνια πήγαν βαθιά και συνάντησα ακόμα και οθωμανικά καλντερίμια και λίγο θάλασσα.

Η «μακρο-Σοφιά» από το Λυγουριό

Τη Σοφούλα τη μοναχοκόρη του παπά μας του Σαρρή
όλοι τη φώναζαν «μακροΣοφιά» γιατί ήτανε ψηλή.
Από μικρή έχασε τη μάνα της κι έμεινε ορφανή
μεγαλώνοντας όμως έγινε όμορφη πολύ και ικανή.
 
Τα μάτια της σαν φλόγιστρα πετάγανε μικρές φωτιές,
τα  φρύδια της δυό κύματα ζωγράφου πινελιές…
Μαλλιά κοτσίδες μακριές τυλιγμένες μες΄ τη μπόλια
αυτά είδε και θαμπώθηκε ο Ανδριανός του Τόλια.
 
Χωρίς πολύ να το σκεφτεί και περισσότερο να το αντέξει
είπε στον πατέρα του να στείλει και να την προξενέψει.

Για πάντα Μίκης Θεοδωράκης

Μέσα στις πολλές χαρές που μου έκανε η μοίρα, ήταν και οι προσωπικότητες της πατρίδας μας διεθνούς κύρους, που στάθηκαν στη ζωή μου φίλοι, δάσκαλοι, συναγωνιστές στον αγώνα για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, τον πολιτισμό.

 

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα