Το κορίτσι που άλλαζε δέρμα κάθε μέρα

Η Άνναμπελ Γουάιτχάουζ, γεννήθηκε με μία σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται Ιχθύαση. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το έντονα ξηρό και λεπιδώδες δέρμα που μοιάζει με τα λέπια των ψαριών.

Το δέρμα της Άνναμπελ, μπορεί να "αλλάξει" δεκάδες φορές μέσα στη μέρα καθώς σκληραίνει και "πέφτει", για αυτό και είναι αναγκασμένη από την ημέρα της γέννησης της, να βάζει σε κάθε εκατοστό του προσώπου της μία ειδική κρέμα! 
 
Από την στιγμή που γεννήθηκε, ήταν σαφές ότι το κοριτσάκι είχε πρόβλημα με το δέρμα αναφέρει το kodikasmistirion.blogspot.gr : «Θυμάμαι πως σε όλο το δωμάτιο του τοκετού επικράτησε απόλυτη σιγή μόλις την είδαν. Για δευτερόλεπτα φοβήθηκα πως το μωρό μου ήταν νεκρό, αλλά μετά μου εξήγησαν την κατάσταση», θυμάται η Σόνια.
 
Όλο της το σώμα ήταν σκεπασμένο από ένα παχύ σκληρό περίβλημα σαν μεμβράνη, ενώ τα αυτιά, η μύτη, τα χέρια και τα πόδια της έμοιαζαν σαν να έχουν λέπια! Τους πρώτους 9 μήνες, το ζευγάρι έπρεπε να σκεπάζει με ειδική κρέμα ολόκληρο το σώμα του μωρού ανα μία ώρα, όλο το 24 ωρο! Το αποτέλεσμα όμως άξιζε κάθε ταλαιπωρία, αφού τελικά κατάφεραν να "διώξουν" την μεμβράνη και να δουν τα χαρακτηριστικά της κόρης τους για πρώτη φορά!
 
Από τότε μέχρι και σήμερα, οι γονείς της Άνναμπελ, αλείφουν το πρόσωπο και τα χέρια της μικρούλας κάθε 3 με 4 ώρες και στη συνέχεια τα τυλίγουν με επιδέσμους, έτσι ώστε να το διατηρούν ενυδατωμένο και να μην το αφήνουν να να σκληρύνει και να σπάσει δημιουργώντας οδυνηρές πληγές!
 
Όπως εξηγούν εκείνοι, το δύσκολο για την κόρη τους δεν είναι μόνο η σωματική ταλαιπωρία αλλά κυρίως η ψυχολογική. «Δυστυχώς ο κόσμος κάνει σκληρά σχόλια όταν αντικρίζει το κατακόκκινο σαν καμένο δέρμα της μικρής μας», λένε.
«Είμαστε σε διακοπές το καλοκαίρι και ένα ταξιτζής μόλις την είδε ρώτησε 'στο φούρνο μικροκυμάτων το βάζετε το παιδί;», περιγράφει στην εφημερίδα Daily Mail η μητέρα της Ανναμπελ, Σόνια.
 
Με τη βοήθεια ενός παιδοψυχολόγου, οι γονείς της Άνναμπελ προσπαθούν να τη βοηθήσουν να νιώσει όμορφη και συνεχίσει να αγωνίζεται για μια φυσιολογική ζωή!
Η φροντίδα και η αγάπη που έχει η μικρούλα, σε συνδυασμό με την σωστή ιατρική αγωγή, έχουν φέρει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
 
Η Άνναμπελ Γουάιτχάουζ, γεννήθηκε με μία σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται Ιχθύαση. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το έντονα ξηρό και λεπιδώδες δέρμα που μοιάζει με τα λέπια των ψαριών.
 

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Ο καιρός στην Αργολίδα