home design 800x400
home design 1170Χ320

Τα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς – Αύριο οι αποφάσεις

click away

Στο «γήπεδο» της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να χαλαρώσει προσεκτικά τα μέτρα ανοίγοντας την αγορά με την μέθοδο του click away– και για κάποια είδη την μέθοδο του click in shop. 

 Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει αύριο ώστε να κάνει την εισήγησή της στην κυβέρνηση. Παρόλο που έχουν εκφραστεί αρκετές ανησυχίες για αύξηση κρουσμάτων εφόσον ανοίξει το λιανεμπόριο, οι ειδικοί δείχνουν θετικοί για ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. 

 Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται, την όποια απόφαση θα οδηγήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

   Τα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς   

 Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης θέλει από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου να επιστρέψει το click away για το σύνολο της αγοράς, ενώ ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων να εφαρμοστεί το click in shop, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να δοκιμάζουν τα είδη που θέλουν ν’ αγοράσουν. 

 Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για αυτό το βήμα έδωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος», εξήγησε. 

 Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης υποστήριξε χθες ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφασιστεί η λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού, αν και υπάρχει σχετική πρόταση. 

 «Η οικονομία χρειάζεται να αναπνεύσει και η αγορά εκπέμπει SOS», ανέφερε από την άλλη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης συνοψίζοντας τους φόβους των εμπόρων για το παρατετεμένο μπλόκο στην αγορά. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis