Ρομπότ πλοία με δυνατότητα τηλεχειρισμού από τη στεριά! (Vid)

Αυτοοδηγούμενα φορτηγά πλοία χωρίς καπετάνιο και πλήρωμα σχεδιάζουν οι μεγάλες κατασκευάστριες ναυτιλιακές εταιρείες

Πλοιά χωρίς καπετάνιο και πλήρωμα σχεδιάζουν οι Ιάπωνες, εξέλιξη που αναμένεται να φέρει ανατροπή στη ναυτιλία αλλά και μεγάλη ανεργία στον κλάδο, όταν τεθεί σε εφαρμογή.

Με τη βοήθεια εξελιγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, οι Ιάπωνες, φιλοδοξούν να ναυπηγήσουν πλωτά φορτηγά που θα προβλέπουν και θα αποφεύγουν ατυχήματα αλλά και τυχόν μελλοντικά τεχνικά προβλήματα. 

Τα έξυπνα φορτηγά πλοία θα αναλαμβάνουν πρακτικά την αυτο-πλοήγηση τους, ακολουθώντας τη βέλτιστη δυνατή διαδρομή τόσο από πλευράς ασφάλειας, όσο και από πλευράς κατανάλωσης καυσίμων, κάνοντας την μέγιστη δυνατή οικονομία.

Τα πρώτα τηλεχειριζόμενα φορτηγά πλοία, αναμένεται να πέσουν στη θάλασσα το αργότερο ως το 2025. Σε αυτά τον έλεγχο θα τον έχει ένα ολιγάριθμο πλήρωμα που θα φροντίζει και θα επιβλέπει τα πάντα από την ξηρά.

Εκτός από τους Ιάπωνες, τηλεχειριζόμενα πλοία σχεδιάζει και το αντίστοιχο τμήμα της Rolls Royce, που υπόσχεται ότι τα πρώτα μη επανδρωμένα πλοία, θα διασχίζουν τα κύματα ίσως και πριν το τέλος της δεκαετίας. 

 

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Ο καιρός στην Αργολίδα