Πρωτομαγιά με Bike Challenge Tour

Άνθρωποι και ποδήλατα, σε μια περιπέτεια που θα μείνει αξέχαστη σε όλους με επίκεντρο το Τολό, την Επίδαυρο και την Τροιζηνία

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Bike Challenge Tour 2017 που θα γίνει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, από το Σάββατο 29 Απριλίου έως και την Δευτέρα 1 Μαΐου, με αφετηρίες και τερματισμούς, στο Τολό, τον Γαλατά και την Επίδαυρο.

Ο Π.Ο. Διομήδης Αργους, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, οι δήμοι Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού και η whynot, διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), ένα 3ήμερο open ποδηλατικό αγώνα δρόμου που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Τα 178 αγωνιστικά χλμ. (αντοχή και χρονόμετρο) και τα 35 χλμ. για μικρούς ποδηλάτες (διασυλλογικοί Μίνι μικρά και Μίνι μεγάλα, παμπαίδων - παγκορασίδων), δείχνουν αυτή ακριβώς την διαφορετικότητα και μοναδικότητα του αγώνα.

Βουνό, θάλασσα, δάση, τεχνικά κομμάτια, γρήγορες ευθείες, απαιτητικές ανηφόρες, συνθέτουν όλα μαζί το απίστευτο σκηνικό, το οποίο δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν φίλο του ποδηλάτου. Από το Τολό, στον Γαλατά Τροιζηνίας και από εκεί στη Νέα Επίδαυρο και στο Λυγουριό δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ένα φανταστικό ταξίδι στην Αργολίδα και την Τροιζηνία, από μια διαφορετική οπτική γωνία.


Πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Απριλίου, Τολό Παραλία Ψιλής Άμμου

13:00 Έναρξη γραμματειακής υποστήριξης και πληροφοριών για τούς αθλητές
15:00 - 16:30 Γυμναστική και παιχνίδια στην άμμο για όλους με την γυμνάστρια Ειρήνη Λάμπρου
16:30 - 18:00 Power yoga για όλους
18:00 - 21:00 Πάρτι στη παραλία με DJ για όλους

Σάββατο 29 Απριλίου, Τολό

10.00 – 12.00 : Λειτουργία γραμματείας στην αυλή του ξενοδοχείου John & George,
11:30 – 12:15 : Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο John & George

12.15 – 13.15 : Τεχνικό συνέδριο (αίθουσα του Ξενοδοχείου John & George,)
13.00: Τεχνικός έλεγχος
13.45: Έναρξη Αγώνα (μπροστά στο Σχολείο Τολού).
13:45 Διασυλλογικός ποδηλατικός Αγώνας μικρών κατηγοριών
14.30: Εκκίνηση Ποδηλατικού Αγώνα Bike Challenge Tour 2017, Διαδρομή 1 (Τολό, ατομική χρονομέτρηση)
17.00 (Κατ’ εκτίμηση): Τελετή Απονομής Ποδηλατικών Αγώνων στην εκκίνηση του αγώνα.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για το Σάββατο 29 Απριλίου

Με την έναρξη του αγώνα (13:45) θα κλείσουν οι δρόμοι πρόσβασης προς/από το Τολό μέχρι το τέλος του αγώνα που εκτιμάτε ότι θα είναι μετά από τρείς(3) ώρες.

Ποιο συγκεκριμένα θα κλειστεί από την Τροχαία ο δρόμος στον δακτύλιο Τολού και όλοι οι κάθετοι δρόμοι από και προς τον κεντρικό δρόμο και περιφερειακό.

Δεν θα είναι δυνατή η είσοδος και έξοδος στο Τολό, όποτε θα πρέπει να ενημερώσετε όλους τους κατοίκους, πελάτες των καταλυμάτων, επιχειρήσεις τροφοδοσίας καθώς και όλους τους ενδιαφερόμενους για να αποφύγουμε οποιοδήποτε πρόβλημα για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να σεβαστούν όλοι τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε πιθανότητα ατυχήματος αθλητών ή θεατών.

Διαδρομή του Bike Challenge στο Τολό

Κεντρικός Δρόμος – Λιμάνι – Περιφερειακός Δρόμος – Δακτύλιος Τολού – Αρχαία Ασίνη – Κεντρικός Δρόμος

Επίσης το Σάββατο 29 Απριλίου θα γίνει διασυλλογικός αγώνας μικρών κατηγοριών (παμπαίδες, παγκορασίδες) απόστασης 7 χλμ., στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν μικροί αθλητές και αθλήτριες, με δελτίο ΕΟΠ, θεωρημένο για το 2017, καθώς και Open Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 14 χλμ. στο Τολό.

 

Κυριακή, 30 Απριλίου, Τροιζηνία

Open Αγώνας Αντοχής 84 χλμ., με εκκίνηση από τον Γαλατά και τερματισμό στην Τροιζήνα.

 

Δευτέρα 1 Μαϊου, Επίδαυρος

Open Αγώνας Αντοχής 80 χλμ., με εκκίνηση από το Λυγουριό και τερματισμό στην Επίδαυρο

Δεν θα λείψουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, καθ' όλο το τριήμερο, σε συνεργασία με τους Δήμους, αλλά και τοπικούς Φορείς και επιχειρηματίες.

 

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Ο καιρός στην Αργολίδα