home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Προσοχή! Γεράκια ξέφυγαν από ταινία του Χίτσκοκ και έκαναν …απόβαση σε πόλη της Πελοποννήσου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Πάτρα ένα γεράκι (ξεφτέρι) το οποίο κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες στο κέντρο της πόλης, πλατεία Όλγας, Ψηλαλώνια) και κάνει επιθέσεις σε περιστέρια αλλά και σε πουλιά που βρίσκονται σε κλουβιά στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών.

Στην κλασική ταινία «Τα Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, σμήνη από επιθετικά πτηνά επιτίθενται σε ανθρώπους. Κάποια από αυτά φαίνεται πως ξέφυγαν και έκαναν …απόβαση στην πόλη της Πελοποννήσου.

Μόνο που αυτά είναι ιδιαίτερα επιθετικό απέναντι σε ωδικά πτηνά, παπαγάλους, χάμστερ και κουνέλια, όπως αναφέρει το dete.gr, στο οποίο μίλησε επίσης γνώστης του αντικειμένου, λέγοντας πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 4 με 5 ξεφτέρια που δρουν από την περιοχή της Ανθούπολης μέχρι και το κέντρο της πόλης.

Γεράκια στην Πάτρα

 

Τα ξεφτέρια κυνηγούν τα κοτσύφια που βρίσκονται πλέον σε αφθονία στον αστικό ιστό της πόλης και αποτελούν το κυρίως φαγητό των γερακιών.

Ωστόσο, όταν δεν καταφέρουν να φάνε ικανή ποσότητα από κοτσύφια, τότε στρέφονται στα περιστέρια και εάν δεν τα καταφέρουν ούτε με τα περιστέρια, τότε κάνουν επιθέσεις στα ωδικά πτηνά που ζουν στα κλουβιά, σε μπαλκόνια και αυλές της πόλης.

Και εάν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να τρώνε τα ωδικά πτηνά μέσα από τα κλουβιά, άνθρωποι που γνωρίζουν έλεγαν στο dete.gr, ότι τα ξεφτέρια, τρομοκρατούν τα πουλιά και όταν τα έχουν ακινητοποιήσει μέσα στο κλουβί, με το πόδι τους τα αρπάζουν, τα βγάζουν έξω και τα τρώνε.

Γεράκια στην Πάτρα

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσει των ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο, τα γεράκια πρόκειται να ξεχειμωνιάσουν στην Πάτρα και να παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.

Κατά συνέπεια, όλοι οι ιδιοκτήτες πουλιών που είναι σε κλουβί, θα πρέπει την επόμενη περίοδο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τα γεράκια.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button