home design 800x400
home design 1170Χ320

Πόσο αθώος μπορεί να είναι ένας κοιλόπονος;

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πόσο αθώος μπορεί να είναι ένας κοιλόπονος;
Κορωνοϊός Covid-19 test

Σε άρθρο της η  Sophia Lother στην ιστοσελίδα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau μεταξύ άλλων σημειώνει ότι: 

Υπάρχουν συμπτώματα κορωνοϊού που συχνά παραβλέπονται – αν και εμφανίζονται σχεδόν στο 20% των μολυσμένων. Οι ερευνητές Kevin Lui, Mitchell P. Wilson και Gavin Low από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα ανακάλυψαν μέσω μιας επισκόπησης διαφόρων μελετών κορώνας και το δημοσίευσαν στο περιοδικό “Abdominal Radiology”. Σύμφωνα με αυτό, τα γαστρεντερικά συμπτώματα παίζουν πολύ πιο κεντρικό ρόλο σε μια λοίμωξη με τον κοροναϊό από ό, τι πιστεύουν προηγουμένως οι ειδικοί.

Καταγεγραμμένα συμπτώματα για Covid 19 περιπτώσεις στη Γερμανία.
-Βήχας 40 %
-Πυρετός 28 %
-Κρύο 27 %
-Διαταραχή της αίσθησης της όσφρησης και / ή της γεύσης 21 %
  Πηγή: RKI

Οι συγγραφείς συμπεριέλαβαν συνολικά 36 μελέτες σχετικά με το θέμα των συμπτωμάτων κορωνοϊού στην αξιολόγησή τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Όλο και περισσότερη βιβλιογραφία δείχνει ότι τα κοιλιακά συμπτώματα εμφανίζονται συχνά με το Covid-19“, σημειώνει ο Wilson, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “Folio” του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα.

17,8 % των ασθενών θα είχαν υποστεί γαστρεντερικά συμπτώματα -συμπεριλαμβανομένων: απώλεια όρεξης, ναυτίας, έμετος, διάρροια και κοιλιακός πόνος.

Στους περισσότερους από τους 17,8% προσβεβλημένους, δεν εμφανίστηκαν γαστρεντερικά συμπτώματα σε συνδυασμό με τα γνωστά συμπτώματα κορωνοϊού.

Στο 16% αυτών των ασθενών με κορωνοϊό, οι κοιλιακές ενοχλήσεις ήταν τα μόνα συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν κάθε έκτος ασθενής υπέφερε αποκλειστικά από γαστρεντερικές ενοχλήσεις χωρίς να παρουσιάζει ίχνος συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη, όπως βήχας, ρινική καταρροή ή πυρετός.

Πηγή: FR

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis