home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Πώς τα 26 κρούσματα αναστάτωσαν την Αργολίδα

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν αναλυτικά: στην Π.Ε. Αργολίδας 26, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3 και στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 41 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 7, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 9, στο Νοσοκομείο Σπάρτης7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 14.

Ορισμένα ΜΜΕ έσπευσαν να ρίξουν ευθύνες σε ένα λάθος της Περιφέρειας, όπου αρχικά κατέγραφε σαν 27 τα άτομα που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο του Άργους – πράγμα αδύνατο αφού δεν υπάρχει τέτοια υποδομή-, αντί 4 που ήταν στην πραγματικότητα. Αν όλα τα ΜΜΕ χρησιμοποιούσαν δημοσιογράφους θα το γνώριζαν και δεν θα έπεφταν στην παγίδα αναπαραγωγής της λάθους διατύπωσης. 

Ο φόβος κάποιων να μην χτυπηθεί ο τουρισμός(!) οδηγεί σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Φυσικά το θέμα δεν είναι που νοσηλεύεται ποιός- και ο κατ’ οίκον περιορισμός μορφή νοσηλείας είναι– αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων, μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει καταγραφεί σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Σε τοπικό επίπεδο, στις κοινότητες που έχουν καταγραφεί μη νοσηλευόμενα κρούσματα, έχει ήδη υπάρξει αναστάτωση, λόγω της επανέναρξης της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να γίνει έλεγχος – τεστ Κορωνοϊού στα δημοτικά των περιοχών που καταγράφηκαν προχθές μαζικά κρούσματα κι αν δεν υπάρξουν νέα κρούσματα να ανοίξουν ή να μην ανοίξουν τα συγκεκριμένα σχολεία μέχρι να λήξει η καραντίνα ορισμένων πολιτών.

Το πιο πιθανό φαντάζει να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία των δεδομένων περιοχών και οι υπεύθυνοι κοινωνικής προστασίας να είναι παρόντες προκειμένου να καθησυχάσουν γονείς και μαθητές.

Ήδη πολλοί γονείς εκφράζουν τους φόβους τους για τον τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση χειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ενώ παράλληλα φοβούνται την στοχοποίηση τους, εκ μέρους μιας κοινωνικής ομάδας, όλων εκείνων που εκφράζουν φόβους για την δημόσια υγεία στα σχολεία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button