home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρχείοΕυρώπη

Πόρτα από Μέρκελ στην πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το Βερολίνο δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού στην παρούσα χρονική συγκυρία, άφησε να εννοηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία θα συζητηθεί η σχετική πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο Βερολίνο άφησε να εννοηθεί ότι σε αυτή τη φάση δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα ισχύουν για ολόκληρη την ΕΕ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε στην εφαρμογή πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ, όπως ισχύει ήδη στη χώρα μας.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε»

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί και για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί, η καγκελάριος απάντησε ότι το θέμα δεν τίθεται για όσο διάστημα παραμένει άγνωστο αν όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον κορωνοϊό ή όχι. Επίσης δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά και στην περίπτωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού που θα εμφανιστούν στην πορεία. Ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας είναι, σύμφωνα με την καγκελάριο, κατά πόσο οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν τις απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση, μέχρι ποια ημερομηνία θα επιτευχθεί στη Γερμανία η «ανοσία της αγέλης», δηλαδή ο εμβολιασμός του 60% με 70% του πληθυσμού που είναι αναγκαίος για να μειωθούν αποτελεσματικά οι ρυθμοί εξάπλωσης της πανδημίας.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button