home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Ποιό χωριό της Αρκαδίας ξεχώρισε το CNN απέναντι σε …μεγαθήρια!

Μπορεί η πλειονότητα των ξένων τουριστών να προτιμά τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και ανάλογους δημοφιλείς προορισμούς, ωστόσο η Ελληνική ενδοχώρα κρύβει πραγματικά διαμαντάκια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Ο λόγος για τα παραδοσιακά χωριά της χώρας, που ξεχωρίζουν τόσο για την γραφικότητα και το πλούσιο φυσικό τους κάλλος, όσο και για τις αυθεντικές γευστικές ή περιπετειώδεις εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

Τη λίστα με τα 10 ομορφότερα ελληνικά χωριά -στην οποία πάντως περιλαμβάνονται και αρκετοί νησιωτικοί προορισμοί- δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το CNN Travel. Στην πρώτη θέση πάντως φιγουράρει ένα χωριό της Πελοποννήσου που μάλιστα αφήνει πισω του …μεγαθήρια όπως η Οία, το Λιτόχωρο, η Λίνδος, η Άνω Σύρος κ.α.

Ο λόγος για την Στεμνίτσα, την «βασίλισσα» του Μαινάλου, στην Ορεινή Αρκαδία, με τα επιβλητικά πυργόσπιτα και τα πέτρινα καλντερίμια.

Η Στεμνίτσα στην Ορεινή Αρκαδία

 

Κεφαλοχώρι με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, εκπληκτική θέα, με γραφικά πέτρινα σοκάκια είναι ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985. Το όνομά της προέρχεται από το σλάβικο τοπωνύμιο, που σημαίνει κλειστό και δασωμένο μέρος. Το επίσημο όνομά της είναι Υψούς, κόρη του Υψούντα, ένα από τα 50 παιδιά του Αρκάδα, γαία όλων των Θεών και μυθικών ηρώων του κόσμου.

Κηρυγμένη ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985, αποτελεί ολόκληρη ένα αξιοθέατο για την φυσική της ομορφιά και θέση άλλα κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα πυργοειδή αρχοντικά της, την θέα προς το φαράγγι, τα γραφικά καλντερίμια της, τις παλιές της εκκλησιές, τα παραδοσιακά της καταστήματα και όλα αυτά πνιγμένα μέσα στο πράσινο και στην γαλήνη. Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την ησυχία και ρομαντικές βόλτες σε μικρογειτονιές με μοναδικά λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα από σπίτια και αυλές, βρύσες και σκιερούς Θόλους (οι καμάρες στα ισόγεια των σπιτιών, που θυμίζουν τα βυζαντινά “διαβατικά”).

Η λίστα του CNN με τα ομορφότερα ελληνικά χωριά:

  1. Στεμνίτσα, Αρκαδία
  2. Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο
  3. Αρναία, Χαλκιδική
  4. Άνω Σύρος, Σύρος
  5. Πυργί, Χίος
  6. Οία, Σαντορίνη
  7. Λιτόχωρο, Πιερία
  8. Λίνδος, Ρόδος,
  9. Χώρα, Φολέγανδρος
  10. Άσσος, Κεφαλονιά

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button