home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΑρχείο

Πελοπόννησος: Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τα ιστορικά σημεία της Ελληνικής Επανάστασης

Με στόχο τη δημιουργία ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ΕΡΤ, μετά την έγκριση που έλαβε από το υπουργείο Πολιτισμού, θα προχωρήσει σε κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ θα είναι «1821-Η Ελληνική Επανάσταση» και η κινηματογράφηση θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρεται στο tharrosnews.gr οι χώροι που έχουν επιλεγεί στη Μεσσηνία, είναι και οι περισσότεροι που θα θα συμπεριληφθούν στο ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, θα γίνει κινηματογράφηση στο Κάστρο της Καλαμάτας, στο  Κάστρο της Κυπαρισσίας, στον Πύργο Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, στο Κάστρο της Μεθώνης, στο Νιόκαστρο της Πύλου, στη Νήσο Σφακτηρία και στον Πύργο της Μονής Γαρδικίου.

Επίσης, από τις περιοχές αρμοδιότητας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων θα γίνει συμπεριληφθεί στην κινηματογράφηση η έκθεση συλλογής Rene Puaux στο Αρχοντικό Τσικλητήρα στην Πύλο.

Στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας θα συμπεριληφθούν οι εξής χώροι: Στην Αργολίδα, από το Ναύπλιο, η Παλιά Πόλη, το Βουλευτικό και ο  Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, η Ακροναυπλία, το Φρούριο Παλαμηδίου, η Μέρμπακα  (σημ. Αγία Τριάδα), ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, το Κάστρο Λάρισα στο Άργος, οι Στρατώνες του Καποδίστρια  και το Αρχοντικό Δημητρίου Τσώκρη.

Στην Αρκαδία, το Σπίτι Κολοκοτρωναίων στο Λιμποβίσι Αρκαδίας, η Μονή Καλτέζων, το Κάστρο Λεονταρίου, το Κάστρο Καρύταινας και ο Πύργος της Μονής Μπούρα.

Στην Κόρινθο το Κάστρο Ακροκορίνθου και στη Λακωνία ο Μυστράς και το Κάστρο της Μονεμβασίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button