Ο Περικλής Μπελίτσος του 3SIXTY θα κρίνει με Μποτρίνι - Λαζάρου

Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα στον διαγωνισμό Chef του 4ου Mediterranean Show στο Ναύπλιο

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του φετινού Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο, θα είναι ο καθιερωμένος πλέον διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

Στη λίστα στων χορηγών προστίθεται φέτος το βραβευμένο εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar με τον συνιδιοκτήτη του Περικλή Μπελίτσο να συμμετέχει στην πενταμελή κριτική επιτροπή ανάμεσα στους οποίους οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin και Χρυσούς Σκούφους Ettore Botrini και Lefteris Lazarou.

Μια επική μάχη αναμένεται μεταξύ των διαγωνιζομένων, στην οποία τα πιάτα έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα κι έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης.


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναν πολύ όμορφο τρόπο διαφήμισης της γαστρονομικής μοναδικότητας της Ελληνικής κουζίνας, της προσφοράς της στην παγκόσμια κουζίνα, καθώς και του υψηλού επιπέδου ταλέντου που βρίσκεται στις κουζίνες των έξοχα επανδρωμένων yacht των Ελληνικών θαλασσών.

Φέτος ο διαγωνισμός υπόσχεται να είναι πιο καυτός από ποτέ, με το πάθος για ευρηματικότητα να προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την πενταμελή κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τους μέντορες της γαστρονομίας Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου. Η αποστολή τους να ονομάσουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία αναμένεται δύσκολη καθώς το επίπεδο ταλέντου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Για άλλη μια φορά στους σπόνσορες, το Domaine Skouras ένας από τους καλύτερους παραγωγούς Ελληνικών κρασιών, θα υποστηρίξει τη συναρπαστική αυτή πρόκληση των Chef, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ και για το οποίο είμαστε ευγνώμονες.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού: «Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα».

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47 C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων.

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες.

 

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Ο καιρός στην Αργολίδα