Home design
home design

Ναύπλιο: Διάγγελμα Κωστούρου για το αυστηρό lockdown στην πόλη του. Ευθύνες στους πολίτες που δεν τηρούσαν τα μέτρα (Video)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Video τύπου διαγγέλματος μέσω του facebook έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, αρκετές ώρες μετά την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας ότι ο νομός μπαίνει σε αυστηρό lockdown.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού επιχειρεί να δώσει τη δική του ερμηνεία στο γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο το Ναύπλιο και η Αργολίδα:

“Στο πρώτο lockdown αυτό που κάναμε ήταν να μείνουμε σπίτι. Και μείναμε σπίτι. Και ποιο ήταν το σλόγκαν που χρησιμοποιούσαμε καθημερινά; Μένουμε σπίτι. Τώρα δεν μείναμε σπίτι, τώρα βγήκαμε έξω, τώρα θελήσαμε να ξεφύγουμε από τα μέτρα προστασίας χρησιμοποιώντας τις μάσκες όσο δεν μας έβλεπε κάποιος, μην πηγαίνοντας σε καφενεία όσο δεν μας έβλεπε κάποιος, και κάνοντας αυτά που δεν έπρεπε όταν δεν μας έβλεπε κάποιος”, τονίζει μεταξύ άλλων ο κος Κωστούρος.

Ενώ επισημαίνει ακόμα:

«Μεγάλο είναι το ερώτημα και ο προβληματισμός γιατί έγινε όλο αυτό. Πολλοί ξεκίνησαν να ανακοινώνουν δικά τους επιδημιολογικά δεδομένα. Θα ήθελα να είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Τα επιδημιολογικά δεδομένα ανακοινώνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ και όποιος θέλει να δει τα κρούσματα που υπήρχαν στην κάθε περιοχή μπορεί να ανατρέξει στους πίνακες. Αυτό που πιστεύουμε ότι λειτούργησε αρνητικά, έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ήταν ότι ένας νομός, ο οποίος εδώ και κάποιο καιρό παρουσιαζόταν εντελώς πράσινος, εντελώς λευκός από κρούσματα, σιγά – σιγά και δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος λόγος από τον εφησυχασμό που πιθανώς να δείξαμε, άρχισε να παρουσιάζει κρούσματα. 

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω δηλώσεις τύπου 40 κρούσματα στο συγκεκριμένο χωριό ή 20 κρούσματα σε άλλο. Νομίζω ότι ο δήμος Ναυπλιέων είχε ανακοινώσει σε δελτία τύπου τα ακριβή κρούσματα. Κάθε Δευτέρα παίρνουμε ενημέρωση και να πω για την προηγούμενη Δευτέρα ότι η ενημέρωσή μας ήταν ότι για την προηγούμενη εβδομάδα για το δήμο Ναυπλιέων υπήρχαν 22 κρούσματα από τα οποία τα 2 νοσηλεύονταν και τα 20 βρίσκονταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τί προηγήθηκε του ολικού lockdown. Με ποιούς μίλησε ο Χαρδαλιάς και πώς λήφθηκε η απόφαση

Ο κος Κωστούρος στο διάγγελμά του αναφέρεται ακόμα στα μέτρα που είναι σε ισχύ από την Πέμπτη στο Ναύπλιο:

«Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε μια νέα κατάσταση για το νομό μας. Και αυτή δεν είναι άλλη από ένα επίπεδο πιο σκληρού ακόμα αποκλεισμού, ενός πιο σκληρού lockdown. Από αύριο το πρωί θα υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες με πιο αυξημένα μέτρα για την προστασία μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ο δήμαρχος Ναυπλίου συνοδεύει το Video του με την παρακάτω γραπτή δήλωση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο: “Σοβαροί, υπεύθυνοι, συγκεντρωμένοι και πάνω απ’ όλα ενωμένοι ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Όλοι μία μεγάλη οικογένεια”.

 

 

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis