home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Επιχείρηση “επιστροφή στα σχολεία”: Τι σχεδιάζεται – Ποιες οι επιφυλάξεις των ειδικών

Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να προετοιμάζεται για την επιχείρηση “επιστροφή στα σχολεία” και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι εκτιμάται, ότι τελικά, η σύσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας θα κρίνει την ημερομηνία που θα επανέλθουν οι μαθητές στις τάξεις τους. 

Για σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων, με προϋπόθεση την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, έπειτα από το νέο αυστηρό lockdown της μίας εβδομάδας που είναι σε ισχύ. Ηδη, η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό πως θα γίνονται στοχευμένα τεστ για κορωνοϊό σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ στο τραπέζι είναι το σενάριο για κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρότερων μαθητών με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού, κυρίως μεταξύ των γονέων. 

Οσον αφορά στο κλιμακωτό ωράριο είναι εφικτό για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά διότι οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν και αντίστοιχα να φεύγουν από τις σχολικές τάξεις με μικρή διαφορά, έως και 15 λεπτά ώστε να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονιών και μαθητών. Κατά τα λοιπά βέβαια θα ισχύσουν τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων, όσον αφορά στις περιπτώσεις, που θα εμφανίζεται κάποιο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό και θα κλείνουν κάποιες τάξεις ή και ολόκληρη η σχολική μονάδα εάν αυτό κριθεί από τους αρμόδιους αναγκαίο.

Μόσιαλος: Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο

Ωστόσο, επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, δεν είναι τίποτα σίγουρο. Χαρακτηριστικά, ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, εξήγησε πως η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων στις 11 Ιανουαρίου θα πρέπει να «παγώσει» αν τα κρούσματα του κορωνοϊού μέχρι τις 10 Ιανουαρίου παρουσιάσουν αύξηση. 

«Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο κατά την γνώμη μου. Η απόφαση υπάρχει ως δεδομένη φαντάζομαι με την προϋπόθεση ότι το lockdown που τώρα επεκτάθηκε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος. «Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με διαφορετικά δεδομένα. Προφανώς αυτή η εκτίμηση ότι είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων βασίζεται σε μια άλλη εκτίμηση ότι το lockdown, όπως έχει επιβληθεί θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», είπε μιλώντας στον Σκάι.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button