home design 800x400
home design 1170Χ320

Διαμαρτυρία των Δασκάλων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα

Λίφτινγκ στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ερμιονίδας

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδα μεταξύ άλλων καταγγέλλει ότι: « Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, με αιφνιδιαστική απόφαση που υπέγραψε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τροποποίησε την ώρα αποχώρησης των νηπίων που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου  από 13:00 σε 13:10 δίχως καμία αιτιολόγηση αυτής της επιλογής και δίχως προηγούμενο διάλογο.
Η τροποποίηση-αύξηση του ωραρίου έγινε έπειτα από τηλεφωνήματα γονέων νηπίων προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.! (…)
Υπό την έντονη και τεκμηριωμένη αντίδραση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) η Υφυπουργός  αναγκάστηκε να «διαβεβαιώσει» ότι η ρύθμιση αφορά μόνο το διάστημα της πανδημίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης εγκυκλίου όπου θα διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για μόνιμη τροποποίηση προγράμματος και δεν θα είναι υποχρεωτική, κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει».
 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ «Στην παρούσα, εξαιρετικά δύσκολη για την εκπαίδευση και το έργο των εκπαιδευτικών, συγκυρία οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί τηρούν αυστηρά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ. και, υπερβαίνοντας καθήκοντα και ωράριο, αποτρέπουν τον συγχρωτισμό κατά την είσοδο και αποχώρηση των νηπίων κάτι που έχει αποδειχθεί σε όλο το διάστημα λειτουργίας των σχολικών μονάδων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. (…)Ποια λοιπόν η αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης; Μήπως με την κίνησή του αυτή το Υ.ΠΑΙ.Θ. προετοιμάζει την εκπαιδευτική κοινότητα για νέες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και προχωρά σε επέκταση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών εκμεταλλευόμενη την πανδημία; 
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μια ακόμη αύξηση ωραρίου των νηπιαγωγών μετά από αυτήν που τους επιφύλασσε το Π.Δ. 79/2017. 
Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα είναι ήδη από τα υψηλότερα συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με δυσμενέστερες συνθήκες εργασίας (…) 
Για τον σκοπό αυτό καλεί, ως πρώτη απάντηση, τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ. τη Δευτέρα 25/1/2021 και ώρα 14:00 με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας». 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis