Δειλινό στ΄ Ανάπλι (Vid)

Νέο κομμάτι από τον Γιώργο Τσίγκο

Το νέο κομμάτι του Γιώργου Τσίγκου σε ορχηστρική μορφή έχει ως τίτλο «Δειλινό στ' Ανάπλι». Μετά το πέρας του καλοκαιριού θα δημοσιευθεί η έκδοση με στίχους σε επιμέλεια του δημιουργού και ερμηνεία έκπληξη, όπως σημειώνει ο ίδιος.

Τ’ Ανάπλι, μια πόλη που πάντα θα είναι μέσα στην καρδιά μου κάτι σαν δεύτερη πατρίδα. Θυμάμαι από μικρό παιδάκι τα όμορφα σοκάκια, τις παραδοσιακές ταβέρνες όπου έχω αφήσει και εγώ την δικιά μου ιστορία (κάτι που φαίνεται άλλωστε) μα πάνω από όλα η μαγεία της παλιάς πόλης. 

Στη θάλασσα το Μπούρτζι ένα θέαμα τόσο ρομαντικό ειδικά το ηλιοβασίλεμα αλλά και το Παλαμήδι που από ψηλά προστατεύει την πόλη. Σήμερα όλα παραμένουν έτσι γραφικά και ρομαντικά, σίγουρα με αλλαγές που επιβάλουν οι καιροί όμως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τόσο όμορφο και διαχρονικό. 

Εκεί στ’ Ανάπλι έχω περάσει όμορφες και άσχημες στιγμές και όπως κάνω πάντα τις αποτυπώνω μουσικά. Μια από αυτές είναι και αυτό το κομμάτι ‘’Δειλινό στ’ Ανάπλι‘’. Σε πρώτη φάση θα ακούσετε μια ορχηστρική εκδοχή του κομματιού και στη συνέχεια μετά το πέρας του καλοκαιριού θα δημοσιευθεί η έκδοση με τους στίχους όπου ο ίδιος έχω επιμεληθεί, όσο για την ερμηνεία θα είναι κάτι ξεχωριστό. 

Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από την Ακροναυπλιά, ένα παράθυρο που μπορείς να απολαύσεις ένα δειλινό, μια στιγμή, ένα φιλί, μια ζωή στ΄Ανάπλι.

Γιώργος Τσίγκος

 

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Ο καιρός στην Αργολίδα