home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤΟΝΙΑ ΠΟΥΛΑΚΟΥΑρχείο

Η αληθινή ομορφιά της γυναικείας ύπαρξης

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι  το ζητούμενο της σύγχρονης κοινωνίας, αποτελεί το διαχρονικό δεδομένο της αντίληψης μας για το «ωραίο» και τον συμβολισμό της έννοιας του «κάλλους» στο πέρασμα των αιώνων.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας ξεκινάει τη στιγμή που σταματάει να ξοδεύει τον χρόνο της για  να ικανοποιεί τους άλλους και αρχίζει να αγαπάει ολοκληρωτικά τον εαυτό της και να αφιερώνει  χρόνο σ’ αυτόν. 

Η αληθινή ομορφιά μας γυναίκας αντανακλάται στην απλότητα του χαρακτήρα της και στην λεπτότητα των τρόπων της.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας υμνεί το μεγαλείο της γλυκύτητας του Πνεύματος, αναβλύζει από την αλήθεια της ψυχής της και πηγάζει από τη  σοφία της γνώσης του εαυτού της.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν ορίζεται με αναλογίες, δεν υπολογίζεται σε γραμμάρια και κιλά, δεν καθορίζεται από το χρώμα, αντιπαθεί τις ταμπέλες, δεν επηρεάζεται από τις τάσεις της μόδας και τα εξώφυλλα των περιοδικών.

Η αληθινή ομορφιά αποδέχεται κάθε σχήμα, κάθε αλλαγή,  κάθε  φθορά στο σώμα μιας γυναίκας και αγκαλιάζει κάθε καμπύλη, κάθε ψεγάδι της επιδερμίδας, κάθε ατέλεια, κάθε ρυτίδα, κάθε σημάδι που δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν ντρέπεται, δεν μειονεκτεί, δεν προσβάλλεται και δεν επηρεάζεται από τις γνώμες των άλλων, παραμένει ακέραιη, αυθεντική και πιστή στην ιδέα της ομορφιάς και της θηλυκότητας που έχει η ίδια για τον εαυτό της. 

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας καθρεφτίζει τη μοναδικότητα του χαρακτήρα  και την κομψότητα του στυλ της  και απορρίπτει τα τυποποιημένα πρότυπα ομορφιάς και  την επιτηδευμένη –  επιφανειακή τελειότητα που προβάλλεται στις μέρες μας.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν έχει την ανάγκη να αγοράσει, να πουλήσει, να συγκρίνει ή να αντιγράψει την αξία της  εξωτερικής εικόνας  της  για να γίνει αποδεκτή και αγαπητή από τους γύρω της. 

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας την πλημμυρίζει  με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και σεβασμό και την οδηγεί στο να αποδεχτεί η ίδια τον εαυτό της, αγκαλιάζοντας κάθε σημείο του σώματος της και κάθε πτυχή της προσωπικότητας της. 

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν κάνει υπερβολικό θόρυβο μέσα από την επιλογή των προκλητικών ρούχων, του έντονου μακιγιάζ, των αισθητικών επεμβάσεων, τη χρήση φίλτρων και την επεξεργασία φωτογραφιών, κινείται στην σιωπή της εσωτερικής λάμψης, στην πίστη του εαυτού της και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα της. 

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν ξεθωριάζει ποτέ, δεν προσπαθεί να αποδείξει την αξία της, είναι διαχρονική  και αδιαμφισβήτητη, εμπνέει δύναμη, δημιουργεί ελπίδα και εκπέμπει κατανόηση. 

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας μαγεύει τις καρδιές των ανθρώπων με το συναίσθημα της ψυχής της και μαγνητίζει τον θαυμασμό τους με την οξυδέρκεια του μυαλού της.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας φαίνεται στον τρόπο που αγκαλιάζει τους αγαπημένους της, στην ζεστασιά του γέλιου της, στην ασφάλεια των λέξεων που χρησιμοποιεί και στην κατανόηση των δακρύων της,  δεν φοβάται να εκφράσει αυτά που νιώθει και να δείξει την αδυναμία της, γιατί αυτή ακριβώς είναι και η δύναμη της. 

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας  φέγγει στο βλέμμα της, στην πύλη της καρδιάς της, την πηγή των συναισθημάτων της, τον καθρέφτη της ψυχής της, εκεί όπου υπάρχουν όλα της τα μυστικά.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας εκδηλώνεται μέσα από την ποιότητα, το ήθος, την αξιοπρέπεια, την καλοσύνη και την ανιδιοτέλεια του χαρακτήρα της. 

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας προβάλλεται μέσα από την ικανότητα της να εκφράζει τον εσωτερικό της πλούτο με υγιή τρόπο και να μένει αφοσιωμένη και ανεπηρέαστη στις αξίες και τα ιδανικά της.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας επικεντρώνεται στο σύνολο των δυνατοτήτων και των χαρισμάτων της  και στην άνευ όρων αποδοχή και αγάπη του εαυτού της.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας αφορά την ανακάλυψη του εσωτερικού πυρήνα των στοιχείων εκείνων που την κάνουν ξεχωριστή,μοναδική, θελκτική και ερωτεύσιμη.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας  θριαμβεύει όταν η γυναίκα καταφέρει να ενώσει το πάζλ των εμπειριών της, τότε τα κομμάτια της ιστορίας της θα ενωθούν και  θα γίνει κυρίαρχος τους εαυτού της. 

Η αληθινή ομορφιά σχετίζεται με την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας.

Η αληθινή ομορφιά αποτελεί ένα θαυμάσιο ταξίδι αυτογνωσίας, καθώς αντανακλά την ομορφιά της ψυχής μας.

Η Αληθινή Ομορφιά είναι μια Αντανάκλαση της Ψυχής Σου – ο Michel Quoist

Πουλάκου Αντωνία – πτυχιούχος ΦΠΨ Ψυχολογίας
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button