home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρχείο

Αργολίδα: Μπαράζ ανακοινώσεων για το άνοιγμα των σχολείων

Ανοίγει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με την ελπίδα να πάνε όλα καλά. Στην Αργολίδα έχουν ήδη γίνει οι απαιτούμενες προετοιμασίες με τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, καθώς και παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια.

ΚΚΕ Αργολίδας, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας με ανακοινώσεις τους αναφέρονται στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

ΚΚΕ: «Τα σχολεία δεν είναι κτίρια. Είναι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί»

Η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ Αργολίδας σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τρίτη φορά για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ είχε το χρόνο εδώ και 10 μήνες.

Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, χωρίς να εντάσσονται στον σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Τα σχολεία δεν είναι κτίρια. Είναι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί. Άνθρωποι που έχουν υποστεί τις κοινωνικές, ταξικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μην έγινε τίποτα εδώ και δυο μήνες.

Το ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία έκπτωση στο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Χρειάζεται να ληφθούν υπόψη όλοι οι κοινωνικοί, μορφωτικοί, ψυχολογικοί και παιδαγωγικοί παράγοντες που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τελικά επιδρούν στις παιδικές και νεανικές προσωπικότητες.

Να ληφθεί υπόψη ότι η νεολαία ζει σε μια ασφυκτική κατάσταση από κάθε άποψη, ότι σε κρίσιμες ηλικίες χάνεται η συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση, παρουσιάζονται φαινόμενα ψυχολογικής κόπωσης.

Καλούμε τη κυβέρνηση εδώ και τώρα:

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

-Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

-Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

-Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης». 

Τι απαιτεί το Συνδικάτο Τροφίμων και ποτών Αργολίδας 

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας:

«Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Επιμένει στον εμπαιγμόμαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, αφού αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή διατύπωσε και διεκδίκησε το μαθητικό, γονεϊκό και εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Όσο η εκπαίδευση, η υγεία και το μέλλον των παιδιών μας αντιμετωπίζεται σαν κόστος, όσο δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά. Μέσα από το συνδικάτο μας, εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Απαιτούμε τώρα:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test Covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test Covid-19 και να είναι δωρεάν.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών.  Αρχές Γενάρη και ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά.
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία».

Τι ζητά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας

Η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, μας δημιουργεί ερωτηματικά. Θυμόμαστε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει στις αίθουσες και μετά από μικρό χρονικό διάστημα, προχώρησαν στο κλείσιμο των σχολείων λόγω της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναρωτιόμαστε, τώρα πως προχωρούν πάλι στο άνοιγμά τους, χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών;

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τελικά η κυβέρνηση βάζει την οικονομία πάνω από την υγεία. Θεωρούν την εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας κόστος. Γι’ αυτό και δεν πήρε από τον Σεπτέμβρη μέτρα, τέτοια που να μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως τόνιζαν επίμονα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Εμείς από την πλευρά μας σαν γονείς, ζητούμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να φροντίσουν και να εξασφαλίσουν την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους και συνολικά όλου του κόσμου. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, έστω και ύστατη στιγμή, να προχωρήσει:

  • Στην αξιοποίηση όλων των αιθουσών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές σε 15άρια τμήματα.
  • Σε προσλήψεις όπου αυτό είναι απαραίτητο σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας.
  • Άμεσα σε δωρεάν τεστ Covid και εμβολιασμούς σε εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων.
  • Στην ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους με τον απαραίτητο αριθμό λεωφορείων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.
  • Επαρκή και δωρεάν Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά κλπ) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν γνωρίζουν με ποιους όρους θα ανοίξουν. Η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα τους χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους.

Η αλήθεια είναι ότι, ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία, αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα. 

Άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς αλλά ούτε και για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά. 

Ας αφήσουν λοιπόν το υποκριτικό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές και ας πάρουν τώρα ουσιαστικά μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλους.      

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.  15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες.  Σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test Covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test Covid-19 και να είναι δωρεάν.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών.  
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους συντονισμένα να παλέψουμε για την μόρφωση των παιδιών μας!»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button