home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρχείο

Αργολίδα: Καταστάσεις Ντόναλντ Τραμπ στην Πελοπόννησο καταγγέλλει ο Νίκας

Η επιστροφή του Βασίλη Σιδέρη στη Νέα Δημοκρατία και οι κόντρες που έχουν δημιουργηθεί σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μεταξύ του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, κυριάρχησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ναύπλιο, ο κος Νίκας.

Ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στο πολιτικό επίπεδο που τείνει να εξελιχθεί στην Πελοπόννησο, παραλληλίζοντας συμπεριφορές, με αυτές του πρώην Αμερικανού Αμερικανού επιχειρηματία και πολιτικού, πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας: 

«Εκείνο που με στενοχωρεί είναι η επιθετικότητα η οποία υπάρχει εναντίον αυτών των ανθρώπων. 

Ζήσαμε πολλά ιδιαίτερα στην Αμερική τον τελευταίο καιρό. Ας χαμηλώσουν οι τόνοι. Οι άνθρωποι ήταν κάπου και ξαναγύρισαν κάπου πολιτικά. Μην ανακατεύετε το αυτοδιοικητικό θέμα. Αυτό είναι άλλο θέμα». 

Η επιστροφή Σιδέρη στη ΝΔ έδωσε λαβή για το αρχικό ερώτημα που τέθηκε στον κο Νίκα και το αν μπορεί αυτό το γεγονός να σηματοδοτήσει κάτι για τα περιφερειακά πράγματα.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή Σιδέρη στον πολιτικό του χώρο, επισημαίνοντας εμφατικά, ότι «άλλο είναι τα πολιτικά ζητήματα, άλλο τα αυτοδιοικητικά»

Ο κος Νίκας όμως τόνισε: 

«Εκείνο το οποίο με στενοχωρεί είναι όταν ο άλλος κάνει κάποιες κινήσεις, εκπορεύεται από διάφορες κατευθύνσεις, και με ένα υβρεολόγιο, το οποίο θεωρώ ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. 

Εκείνο που με στενοχωρεί είναι η επιθετικότητα η οποία υπάρχει εναντίον αυτών των ανθρώπων. 

Ζήσαμε πολλά ιδιαίτερα στην Αμερική τον τελευταίο καιρό. Ας χαμηλώσουν οι τόνοι. Οι άνθρωποι ήταν κάπου και ξαναγύρισαν κάπου πολιτικά. Μην ανακατεύετε το αυτοδιοικητικό θέμα. Αυτό είναι άλλο θέμα». 

 

Με αφορμή τα παραπάνω ο περιφερειάρχης απαντώντας στην ερώτηση που τέθηκε από το anagnostis.org , αν ανοίγει πρώιμα η προεκλογική περίοδος στα αυτοδιοικητικά της Περιφέρειας στην Πελοπόννησο, είπε:

«Έχουμε ακόμα θητεία τριών ετών. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει την επομένη των εκλογών να ξεκινάμε πάλι την κουβέντα για τις εκλογές. 

Σε αυτό δεν έχει καμία θέση η ύβρις, η επιθετικότητα, η συκοφαντία. Μόνο όταν υπηρετούμε συμφέροντα υπεισέρχονται τέτοιοι παράγοντες, που δεν μας τιμούν. Εμείς δεν είμαστε ούτε οι επιθετικοί, ούτε συκοφαντούμε. 

Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει. Και ο λαός κρίνει. Αλλά αυτοί γύρισαν στη φωλιά τους. Στο χώρο που ήταν. Άλλο αυτό και άλλο η αυτοδιοίκηση».

Η Πελοπόννησος ΑΕ και οι ευθύνες

Είχε προηγηθεί δήλωση σχετικά με την Πελοπόννησος Α.Ε. στην οποία ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς εντόπισε εκτεταμένα στοιχεία διαφθοράς τα οποία παρέπεμψε και στον εισαγγελέα, προσθέτοντας: 

«Όποιος αισθάνεται ότι τον ακουμπάει το συγκεκριμένο ζήτημα ας καταφερθεί με επιχειρήματα κατά της αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρύτατη πλειοψηφία έδωσε εντολή να προσφύγει ο ένας εταίρος στα δικαστήρια για να τελειώσει αυτή η ιστορία».
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button