Ανάσταση στο Λεωνίδιο (Pics, Vid)

Χριστός Ανέστη με εκατοντάδες πολύχρωμα αερόστατα

Φαντασμαγορική ήταν και φέτος η νύχτα της Ανάστασης στο Λεωνίδιο, με εκατοντάδες πολύχρωμα αερόστατα να ξεχύνονται στον ουρανό συνθέτοντας ένα ξεχωριστό σκηνικό.

Μόλις ακούστηκε το Χριστός Ανέστη ο «τσακώνικος» ουρανός χρωματίστηκε από τα ιπτάμενα αερόστατα, ενώ εκατοντάδες βαρελότα και δυναμίτες έκαναν «πολεμική» την ατμόσφαιρα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς... 

Τα αερόστατα ετοιμάζονται εβδομάδες πριν από το Πάσχα και για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται ειδική τεχνική. Είναι φτιαγμένα από καλάμι και χαρτί και το ύψος τους φτάνει τα δύο μέτρα. Τα μικρότερα χρειάζονται 8 κόλλες χαρτί για να φτιαχτούν. Άλλα πάλι χρειάζονται 16 ή 18 κόλλες, ενώ τα μεγάλα μέχρι 36 κόλλες. Για την πυροδότησή τους χρησιμοποιείται η «καλυμμάρα», που είναι ένα πανί εμποτισμένο με λάδι και πετρέλαιο.

Το αγνώστου προελεύσεως φαντασμαγορικό έθιμο λέγεται ότι ξεκίνησε περίπου το 1910-1915 με τα αερόστατα να είναι αυτά που δίνουν έναν μαγευτικό τόνο στην νύχτα της Ανάστασης διαφοροποιώντας το πασχαλινό προϊόν της «Τσακώνικης» πρωτεύουσας της Νότιας Κυνουρίας, και προσελκύοντας κάθε χρόνο πλήθος κόσμου αφού και φέτος τα διατειθέμενα καταλύματα ήταν sold out.


Το άναμα του αερόστατου:

 

Για διαστημικές αποστολές και συμπαντικές ανακαλύψεις:
(τώρα που αποκτήσαμε και δική μας "NASA")

 

Εικόνες από την φετινή ανάσταση όπως τις κατέγραψε ο anagnostis.org:

 

Και τέλος τα πυροτεχνήματα:

 

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Ο καιρός στην Αργολίδα